dijous, 24 de maig del 2007

Les acusacions de la PLIC a ICV per les matriculacions escolars


Davant d'aquest segon atac furibund contra ICV en aquesta campanya per part de la PLIC (el primer contra l'actuació d'ICV en l'EDAR de Montbrió, que justament ja està en marxa), des d'ICV volem explicar clarament que la gestió que s'ha fet des de l'Àrea d'Ensenyament municipal, ha estat totalment correcta, s'ha aplicat la normativa existent al peu de la lletra, i els acords han estat presos pel Consell Escolar de CAmbrils on la PLIC, malgrat tenir representació, no ha assistit en aquests darrers 4 anys.
Ens sembla lamentable l'ús partidista d'un tema com és la matriculació en els centres educatius, que ocasiona preocupacions en les famílies que volen inscriure els seus fills i filles en un centre educatiu. Ara bé, l'actuació de la PLIC no ens sorprèn perquè en aquesta campanya ha tingut sempre aquest estil: agressiu, mentider, manipulador, i s'ha centrat en ICV, es veu que no els agrada que ICV estigui en el govern. Ho lamentem: estem convençuts que repetirem govern d'esquerres i que ICV jugarà el paper positiu que ha jugat sempre en favor de la gent de Cambrils i de la justícia social.
Reproduim pel seu interès la resposta que el nostre regidor , Ramon Garcia Mateos, va adreçar en el seu dia a la carta que ha originat aquests fets.


Sra. Lola:
Sóc Ramón García Mateos, Regidor d'Ensenyament i Formació de l'Ajuntament de Cambrils. Tan sols dir-li que les disposicions respecte a la zonificació escolar del municipi no són, en cap cas, decisions del regidor, sinó del Consell Escolar Municipal, on es troba representada tota la Comunitat Educativa: directors dels centres escolars (infantil i primària; secundària; escola de música, escola d'adults, UEC...), professors, pares, alumnes de secundària, representants dels partits polítics i dels sindicats. El Consell Escolar Municipal de Cambrils va decidir per unanimitat (és a dir, sense cap vot en contra) la zonificació dels centres d'educació infantil i primària i, exactament igual, la no zonificació dels centres de secundària (en aquest cas, a més, a proposta de la Delegació d'Educació de la Generalitat, tal com podem testificar documentalment). No es tracta, per tant, de cap "decisió injusta del regidor". Els motius d'aquestes decisions són molts i bé fonamentats i puc explicar-se'ls personalment si vostè ho desitja.
Durant aquests quatre anys ens hem pres molt seriosament el tema de l'educació. S'ha planificat el mapa escolar d'equipaments, s'han construït més centres escolars que mai (tres CEIP, un IES i una guarderia municipal), s'han engegat nous programes educatius, els premis literaris per a escolars, s'ha col*laborat amb les AMPAs... El cas de Vilafortuny és paradigmàtic: dos CEIP (el segon, en Mas Clariana, comença a funcionar el pròxim curs), un IES i el projecte d'una guarderia pública.
Estaré encantat de rebre-la, de parlar amb vostè i donar-li totes les explicacions que siguin necessàries. Així ho he fet sempre amb qui ho ha sol*licitat i així seguiré fent-lo mentre sigui al capdavant d'aquesta regidoria.
Entengui's aquesta resposta com una atenció personal cap a vostè, no com una resposta oficial, ja que donat el caràcter del seu escrit (un "mail" personal dirigit a l'alcalde) i la seva condició de persona anònima ens impedeixen donar una contestació oficial.
A la seva disposició:


RAMÓN GARCÍA MATEOS
Regidor per IC-V de l'Ajuntament de Cambrils

3 comentaris:

Anònim ha dit...

MENTEIXI’M, PERÒ FACI-HO, SOBRETOT, AMB ELEGÀNCIA

Benvolguda Sra,
Primer que tot, dir-li que lamento molt que no hagi tingut el valor i el coratge de dir-me oficialment tot allò que m’ha dit a través del seu comentari a la revista Cambrils.
Accepto que hi hagi CEIPs públics adcrits als IES públics de Cambrils, però no entenc perquè tots els CEIP,s públics han d’estar adscrits a l’IES Mar de la Frau. L’IES Mar de la Frau ha de tenir adscrits els CEIPs de la zona, no tots els CEIPs de Cambrils. En segon lloc, llegeixi i documentis sobre què fan a altres municipis on governen partits d’esquerra, com per exemple Barcelona.
“El curs 2007-2008 el 95% dels escolars barcelonins tindran l'escola, com a màxim, a un quilòmetre de casa seva i la meitat no haurà de caminar ni 300 metres. Amb el nou model de zonificació escolar previst al mapa escolar de la ciutat que ha presentat la regidora d'Educació, Montserrat Ballarín, s'adopta un criteri de proximitat i se substituirà el sistema actual de zonificació, que assigna uns determinats centres segons el districte on visqui l'alumne. Aquest sistema ha estat molt criticat per les famílies ja que algunes es trobaven en l'absurda situació de tenir una escola a l'altra banda del carrer però no poder-hi portar el seu fill pel fet de pertànyer a una altra zona”
No sé de què em parla quan diu que moltes famílies com la seva no han pogut obtenir la plaça que demanaven en primer lloc. Primer que tot, digui’m realment a on viu vostè, perquè al seu escrit signa com una mare de Vilafortuny i mestra i em sembla que m’enganya, perquè m’han dit que el seu domicili està localitzat entre el barranc Verge del Camí i la Riera d’Alforja. No serà, pregunto, que vostè està dolguda perquè no va poder portar els seus fills al Col•legi privat concertat Vidal i Barraquer? Ho dic perquè durant aquests anys he vist a molts caps de llista de l’actual equip de govern portant i recollint als seus fills del Col•legi privat concertat Vidal i Barraquer, i això sí que és fer política progressista i d’esquerres i predicar amb l’exemple, no?
Al seu escrit em diu: “Sra Lola no sigui mentirosa perquè el tècnic que va consultar de Tarragona, que mira per on també és amic meu no li va dir això que vosté afirma” Jo mai he dit que fos de Tarragona, vaig dir d’un altre municipi. Repassi els meus escrits i veurà que vostè mateixa s’ha descobert.
Ara entenc el silenci del Sr. Benaiges i opino que els treballadors municipals han de fer la seva feina amb imparcialitat i amb respecte a la legalitat vigent, no aprofitar la tarima privilegiada que li dona el seu lloc de treball per acusar-me de mentidera als fòrums de debat de la revista Cambrils.
Per acabar, no li diré a quin partit penso votar el dia 27 de maig, però sí que li diré que no votaré al partit que vostè tan aferrissadament defensa ni al Sr. Salvador Matas, a qui vostè tan bé coneix.
Entengui aquesta resposta com una atenció personal cap a vostè, no com una resposta oficial, ja que donat el caràcter de comentari anònim a la Revista Cambrils, m’impedeix donar una contestació oficial pel registre de l’OMAC.
A la seva disposició
Lola, una veïna afectada per una decisió injusta, que continuarà lluitant després del 27 de maig per aconseguir que la igualtat d’oportunitats de la seva filla d’onze anys sigui una realitat

Anònim ha dit...

Sr. Garcia Mateos:

Entenc que estigui enfadat perquè sap que ja no serà regidor a partir del diumenge però, sobretot, no es sulfuri que en aquesta vida tot es supera. Ho sento per vosté però així tindrà més temps per fer les seves poesies mediocres.

Anònim ha dit...

Jo no sóc persona de partit, però tinc clar que és important exercir el dret a votar, i amb l’ànim d’emetre un vot responsable he dedicat una mica de temps a informar-me sobre les diferents opcions per Cambrils. Vaig començar amb la ment oberta a qualsevol formació, amb una excepció, perquè em dol l’ànima quan veig la forma tan bruta i sense escrúpols de fer política del PP a nivell nacional i autonòmic: no val tot, ni molt menys...

A més, aquesta campanya incorporava quelcom nou, interessant i útil: blocs que possibilitaven la comunicació directa amb els candidats i que, per tant, permetien observar-los i conèixer-los millor, així que aquesta voluntat comunicativa pública l’he valorat especialment. ICV, PLIC, PSOE i ERC oferien aquesta nova i pràctica eina; no sé si també altres, però no ha arribat la seva adreça al meu coneixement.

No coneixia a la PLIC, i acostumo a simpatitzar amb les candidatures independents que no estan sotmeses a disciplines de partit (tot i que algunes d’independents res...), però m’he portat una gran decepció per la seva evident manca de coherència i sinceritat. El seu lema electoral és “La teva veu”, però en canvi va rebutjar publicar en el seu bloc una observació meva sobre el seu tipus de campanya electoral. Ja sé que les meves reflexions a vegades poden resultar incòmodes pels candidats, però entenc que una de les finalitats d’aquesta eina comunicativa és poder manifestar-lis, sempre amb correcció, les nostres preocupacions, preguntes, necessitats, discrepàncies, desigs, etc., com a ciutadans que hem de triar un model de gestió pel nostre municipi, i també felicitar quan convé per una idea o feina ben feta, però no indiscriminadament, i el bloc de la PLIC únicament accepta floretes... En canvi tant ICV com ERC han sabut integrar les meves observacions amb valentia i elegància, sense ocultar-les via censura, i les han atès amb molta correcció. Així que si la PLIC és “la meva veu” em veig afònica durant 4 anys, i això que el Sr. Martí ens oferia transparència en el debat del dimarts... D’altra banda, tampoc acabo d’entendre que algú que es presenta per ser alcalde després no pugui dedicar-s’hi a temps complet perquè ha d’atendre el seu negoci particular. Qui treballa fent gestió sap com d’absorbent és aquesta tasca i la inversió de temps que necessita per obtenir els millors resultats. Sens dubte hi ha més gent a Cambrils capacitada també per ser alcalde, però que és conscient de les seves limitacions perquè no pot o no vol deixar la seva feina, i que si vol fer política ja hi col·laborarà per altres vies. També vaig trobar curiós en el debat que doni tanta importància a l’educació quan alguns dels seus partidaris no em van semblar precisament modèlics en aquest aspecte... A més, és justament l’educació la que ajuda a les persones a distingir l’important i substancial d’allò que és superflu, així que el seu tipus de campanya electoral tampoc m’agrada. Finalment, no sabia que aquest candidat va ser militant del PP; sembla que ara s’està estenent la pràctica d’esdevenir independent fugint d’unes sigles que s’han currat amb tanta perseverància el desprestigi a Catalunya, però sona a operació de camuflatge.

Pel que fa a ERC, m’han atès molt correctament, m'han aportat tota la informació que he sol·licitat, i en aquesta campanya el seu alcaldable em sembla una persona força conciliadora.

CIU, en canvi, massa bel·ligerant pel meu gust. La Sra. Dalmau ha d’estar tranquil·la perquè el Sr. Matas té plena legitimitat quan parla de participació ciutadana: a mi m’ho ha demostrat amb escreix, així que trobo poc justes unes crítiques que pretenen negar l’evidència. Potser som els ciutadans els que hauríem de fer autocrítica perquè no sempre sabem aprofitar els canals de participació que fiquen al nostre abast, i els blocs d’aquestes eleccions en són un exemple...

De Ciutadans, tot i que el partit no em fa el pes, he de reconèixer que en el debat el Sr. Altès va manifestar idees força sensates, però encara no el conec suficientment.

El Sr. Benaiges, del PSOE, em sembla un candidat força preparat per ser alcalde, amb un bon programa de govern i una excel·lent capacitat comunicativa, reflexiva i un sentit de l’humor intel·ligent. Llàstima que el seu bloc no funcioni correctament a nivell tècnic, i és molt important que les eines funcionin per allò que estan previstes. També agraeixo l'atenció, cordialitat i eficàcia de la Sra. Llaveria a l'hora de proporcionar-me la informació que he demanat.

Les mateixes qualitats he percebut en el Sr. Matas, candidat d’ICV, amb el valor afegit que la seva eina participativa ha funcionat perfectament i ha tingut la paciència d’aguantar les meves intervencions. També m’ha demostrat que sap escoltar, i em sembla un candidat honest, proper, senzill, capaç, i dels que s’impliquen força. I amb els temps que corren i els voltors que vigilen perillosament aquest lloc tan bonic com és Cambrils, penso que l’ecologisme és un ingredient molt convenient, necessari i protector pel nostre municipi.

El diumenge, quan voti, ho faré pensant que vull anar a treballar cada dia amb la tranquil·litat de saber que deixo aquest municipi en mans d’un equip honest de persones que mereixen la meva confiança i que el portaran pel bon camí.

No em falleu ;-)