dimecres, 8 de juny del 2011

Paraules de comiat en el darrer ple del mandat

Molt breument, voldria aprofitar l’ocasió d’aquest ple de final de mandat per a expressar diversos sentiments i poder-me acomiadar d’aquesta etapa de la meva vida que avui acaba i que per mi ha estat molt important.

Crec que avui és un bon dia per a reivindicar el valor del servei públic, la immensa feina que es fa des dels ajuntaments com a primera trinchera en defensa dels serveis públics, en especial en aquesta dura època de crisi en què hem vist com molta gent perdia la seva feina. Des de l’ajuntament no tenim masses mitjans ni podem resoldre-ho tot, però sí que es poden fer moltes coses i espero haver aprofitat dels recursos que hem gestionat per a fer un Cambrils millor, més humà, més sostenible i més participatiu
Per mi, ha estat un honor el fet de poder servir a la comunitat de la gent de Cambrils des de l’ajuntament.

Estic convençut que no hi ha gestió sense política ni política sense valors. Per això hem de reivindicar la política, però una política basada en els valors com la millor manera de fer front a la creixent desafecció que expressa la ciutadania i que reclama amb raó un canvi que millori l’actual situació.

Voldria expressar en primer lloc el meu agraïment a la ciutadania , per l’oportunitat que se m’ha donat per part de les persones que han votat ICV de ser protagonista de la vida política cambrilenca durant aquests anys, tan des del punt de vista de l’oposició com des del govern en els darrers anys. Gràcies a les persones que han confiat en mi i en el meu partit, espero no haver-los defraudat, espero haver retornat la confiança que en mi s’ha dipositat i haver estat a l’alçada del que la gent esperava de mi. I vull també demanar disculpes perquè segur que hi ha hagut aspectes que es podien millorar o haver fet d’una altra manera.


En segon lloc agraïment a les persones que treballen en aquesta casa, alguns d’ells i elles des de fa molts anys i fer un reconeixement públic a la seva tasca callada i abnegada que fa que cada dia l’ajuntament de Cambrils es posi en marxa i tot funcioni. Sens dubte que ells i elles són responsables de moltes de les accions que nosaltres els polítics tirem endavant i que sense ells no serien possibles. En especial voldria agrair al nostre secretari, JM Valls, i a les persones de la secretaria de l’ajuntament, a l’interventor, als diferents departaments: Urbanisme, obra pública, serveis, serveis socials, cultura, festes, turisme, hisenda, a la policia local, a les diverses brigades, gràcies a tots i totes per la vostra feina. I en especial a les persones que han compartit de manera més estreta les àrees que he portat com educació i PAO, joventut, PC i cooperació, M Ambient, a totes elles els agraeixo les moltes hores de feina, el seu esforç personal, feina que globalment crec que ha estat molt positiva i que ha aportat el seu granet de sorra en assolir el gran repte que com deia és fer un Cambrils millor i més humà.

També agrair als regidors i regidores dels diferents partits amb qui he tingut l’oportunitat de compartir molts anys de debats i de treball diari, així com de les persones que han ocupat l’alcaldia durant aquests anys. Sens dubte que cadascú ha  defensat les seves idees però crec que també ha estat possible poder compartir altres moments.

Voldria per últim fer un agraïment especial als companys i companys de govern amb qui hem treballat plegats en els anys d’oposició i en els anys de govern, en aquest i en l’anterior mandat. Crec que ha estat globalment un govern que ha treballat molt i que deixa una obra de govern important, aquesta tasca  ha estat la nostra contribució a fer el Cambrils que somiàvem abans d’entrar a l’ajuntament i que sens dubte en el futur seguirem construint, cadascú des del lloc que ocupi en cada moment.
Voldria esmentar al que ha estat el meu alcalde, el Robert, però també a la resta de companys i companyes i fer un recordatori al Ramón Garcia Mateos amb qui vaig tenir el plaer de compartir el grup municipal durant 4 anys.