dilluns, 10 de setembre del 2012

Sobre Eurovegas i Barcelona World

Fa 2 dies l’Artur Mas trobava que EUROVEGAS era un gran projecte per Catalunya i va rebre al magnat Adelson amb honors de cap d’estat, quan resulta que cada dia surten a la premsa indicis de que fa negocis bruts i és el rei de la màfia. Gran defensor del neoliberalisme , Adelson no vol sindicats i a sobre financia als extremistes de dreta del Tea Party.
Artur Mas: faci un exercici de claredat i digui’ns què s’ha gastat la generalitat en estudis, projectes, i viatges per a portar EUROVEGAS a Catalunya?
Però CiU no podia acceptar un NO per resposta i com que l’Adelson se n’ha anat a Madrid, CiU necessitava treure un conill de la txistera: i aquest conill es diu Barcelona World. Ja fa estrany tanta rapidesa, trobar tan a corre-cuita un altre projecte per a fer oblidar Eurovegas. Qui s’ha venut l’ànima al diable?
I els ingredients? Els de sempre, els que ja Jordi Pujol va fer servir als anys 90 per a fer Port Aventura: els mateixos terrenys, el mateix banc,: la Caixa, els drets urbanístics atorgats en el seu moment per decret (encara vigent) i l’ empresari de torn, aquest empresari ibèric, com no?, acostumat a fer diners a patades amb pelotazos preferentment a la construcció, amb les corresponents històries fosques al darrera. La vellíssima recepta de Jordi Pujol, el “déjà vu” més clamorós, el retorn a les velles receptes de CiU: vendre’s el territori al millor postor, turisme de masses sense posar en valor el territori. I les preguntes de sempre: com treuran l’aigua per 10 milions de persones? Quin model laboral amb drets o sense? Com garantiran el finançament si es depèn d’empresaris tèrbols? Es potenciarà el joc? I la pregunta del milió: com es pot potenciar un nou model econòmic per a sortir de la crisi si es recorre a les velles receptes de l’especulació immobiliària que ja sabem com han acabat?