diumenge, 15 d’abril del 2012

Cambrils demana que no es retalli l’educació



Avui a Cambrils hem viscut una potent manifestació ciutadana. D’aquelles que no són precisament habituals en una població tranqui-la com la nostra. Més de 300 persones s’han concentrat al Port de Cambrils per a demanar que no es retallin els pressupostos per educació. Que el tripartit de dretes que ara governa faci marxa enrere i no es carregui la totalitat dels programes educatius que des de fa més de 8 anys arriben a les escoles: educació mediambiental, educació visual i plàstica, reflexoteràpia, el projecte Educatiu de Ciutat, els premis literaris, ... Tants i tants programes, alguns dels quals tenen més de 20 anys de vida, d’altres iniciats en els darrers mandats. Programes que sumen uns 145.000 euros. Una xifra petita si pensem en el pressupost global de l’ajuntament de Cambrils. La gent té assumit que cal racionalitzar les despeses municipals. De fet, tots els pressupostos des del 2008 han estat cada vegada més reduïts, per ajustar la realitat dels ingressos amb les despeses. Però el que la gent ha demanat avui és sentit comú i saber prioritzar adequadament en què es gasten els diners de tots i totes. I el que està clar és que la despesa en educació és aquella que millor prepara el futur, més que cap altre. Es per això que no s’entén com d’una tacada l’actual govern de dretes es carrega TOTS els programes educatius. Veritablement no hi ha una altra manera de quadrar el pressupost? Avui 300 cambrilencs han dit que sí, que hi ha una altra manera de fer les coses.

La resposta del govern l’he tinguda en un tuit del regidor d’Hisenda: la seva resposta era recordar el cost de l’escultura de les Sirenes. I jo pregunto: no té cap altra resposta? Fins quan la resposta serà tirar pilotes fora i parlar del passat? Es que no sap que és ell qui ara governa? És que no sap que com a  governant elegit democràticament li toca donar respostes a les demandes ciutadanes?  Potser es pensa que el cost de les Sirenes encara s’ha de pagar. Doncs no, ja ho està , de pagat, ara el que ha de fer és gestionar les demandes ciutadanes, de molts pares i mares, de molts mestres i ciutadans que eren a la concentració i que tenien clar que hi ha d’haver prioritats  i que l’educació és potser la primera que cal tenir en compte, perquè es tracta dels futurs ciutadans i de garantir la cohesió social.
Ja veurem quina és la resposta del tripartit de dretes, esperem que no sigui la de mirar al retrovisor sinó la de mirar al futur!