dilluns, 4 de maig del 2009

Polèmica per la proposta d'ICV de reprobar les declaracions del Papa sobre el preservatiu a l'Àfrica

Realment sorprén la polèmica que ha aixecat la PNL d'ICV presentada al Congrés de Diputats on es proposa reprobar les declaracions del Papa sobre l'ús del preservatiu en la lluita contra el SIDA a l'Àfrica. En un recent viatge a l'Àfrica, el Papa va dir que el preservatiu no protegeix de la Sida.
Tant des de la jerarquia catòlica, com des dels mitjans de comunicació afins s'ha carregat amb extrema duresa contra ICV per haver presentat una proposta que diu el mateix que una altra votada per majoria en el Parlament belga (veure aquí retall de premsa).Tothom la va votar menys l'extrema dreta. Recordem que Bèlgica té un primer ministre catòlic.
El que allí ha estat assumit per tothom, aquí, ha desencadenat un acarnissament contra ICV, partit que tatxxen de grupuscle, que no respecta la llibertat religiosa.
Aquest fet ens dóna la mesura d'allò que l'altre dia comentàvem quan es va constituir el Moviment Laïc i Progressista a TGN, l'enorme pes que encara té l'església a Espanya, els reflexos autoritaris, el caràcter reaccionari dels seus dirigents, que tant contrasta amb la realitat dels cristians de base, que no comparteixen la línia oficial, i amb la realitat d'una societat cada cop més aliena a la religió, que, malgrat tot, encara té un gran pes social.
Esperem que moltes veus facin costat al Joan Herrera i que la proposta sigui aprovada a les Corts, com ho ha estat a Bèlgica.

diumenge, 3 de maig del 2009

Finalment, es rebutja la proposta de les 65 h!


La famosa directiva de les 65 hores ha quedat definitivament enterrada com a projecte legislatiu de la UE, almenys en el format i continguts actuals. La voluntat del Consell d’ampliar i flexibilitzar el temps de treball setmanal ha estat finalment desestimada després que a la taula de conciliació amb el Parlament Europeu no s'arribés a cap acord.
Podem, per tant, estar satisfets que el que hagués estat una greu agressió als drets laborals conquerits per la lluita obrera de molts anys no ha quallat.
Ara bé, tampoc podem llançar les campanes al vol, i el Raul Romeva, el nostre candidat a les properes eleccions europees, ja ens alertava: “La qüestió no està, però, definitivament enterrada. No oblidem que Berlusconi i Sarkozy continuaran exercint una gran influència al Consell per tal que aquest pressioni la Comissió per tirar endavant la seva idea. I si el President de la Comissió Europea torna a ser Barroso no tinc cap dubte que aquest cedirà com ha fet al llarg de tot aquest mandat”.
La conclusió, hores d'ara és clara: si volem seguir aturant aquest o d'altres projectes regressius, cal assegurar una important presència de les forces d'esquerres, com la que representa Raul Romeva al Parlament Europeu. Cal que la correlació de forcesque surti de les eleccions del proper 7 de juny doni una força important a les forces de l'esquerra verda.
Altrament, ens podem trobar que des d'Europa ens segueixin arribant males notícies .