dissabte, 12 de febrer del 2011

dime de lo que presumes y te diré de lo que careces...


En una d’aquestes inoblidables tertúlies amb què ens obsequia Ràdio Cambrils, el representant del PP de Cambrils sempre repeteix un mantra: que el PSOE va negar la crisi i  no va reaccionar.
Jo dic normalmente que sí, que ZP va tardar en reaccionar a diferència del govern de Catalunya que sí que va ser capaç de refer el seu pacte de govern amb celeritat, i ho va fer perquè ICV-EUiA ho va plantejar després del nostre Congrès de Sabadell.
Un dia fins i tot vaig dir-li al representant del PP que ell semblava un vident perquè sempre deia que ells sí ue ho van dir. D’altres vegades en broma es fa el comentari que tant de bo el PP hagués alertat de la crisi i no ho va fer.
Però vet aquí que al final tot se sap i va ser el dijous 10 de febrer quan vam llegir aquesta notícia:
Es veu que el FMI ha encarregat una auditoria de l’època en què l’il.lustre Rodrigo Rato, actual president de Caja Madrid, va presidir l’organisme internacional. I les conclusions han estat demoledores per les tesis del PP: en síntesis Rato no en va encertar ni una,  no va alertar de la crisi però sobretot va elogiar determinats comportaments especulatius que ens van portar a la crisi i després  a la recessió mundial amb les repercussions de tots conegudes.
Quin desengany! Ara sabem que va ser precisament un destacat dirigent del PP qui més es va equivocar en alertar sobre la crisi que ens venia a sobre. Coses de la vida!