dimarts, 30 de gener del 2007

El projecte de govern d'esquerres avança a Cambrils

Aquesta nit hem celebrat el ple de gener a l'Ajuntament. Per la gent d'ICV, un ple important: es ratifica el Projecte educatiu de ciutat impulsat des de l'àrea d'Ensenyament i Formació, es presenta el Pla Director de Participació Ciutadana i l'estructura organitzativa del Pla de Barri del Nucli Antic, impulsat per l'àrea de Participació Ciutadana. Això des de les àrees que porta ICV. Però també es presenta la primera fase de la construcció del Teatre-Auditori-Palau de Congressos. Tots ells , projectes de calat. Projectes que estan configurant un ajuntament diferent del que estavem acostumats. Projectes que configuren un model de ciutat d'esquerres, una societat cohesionada, participativa. Projectes que es presenten al final del mandat quan potser serien més propis de l'inici de mandat. Però que fan palesa una voluntat de continuïtat en la feina realitzada al llarg dels 4 anys de mandat. Que ens projecten més enllà. Com a regidor del govern tripartit, m'omplen de satisfacció en veure com aquelles idees per les quals hem lluitat tants anys, bàsicament des de l'oposició, ara finalment es porten a terme i demostren la validesa del nostre treball polític des de l'espai transformador de l'ecosocialisme.
Ara bé, també demostren que a ICV li cal un altre mandat com a mínim per a desenvolupar el nostre programa polític. Es per això que afrontem aquest inici de campanya per les properes muncipals amb optimisme i moltes ganes. Ganes de mantenir i si és possible incrementar el nostre espai electoral com a millor garantia de continuïtat del govern d'esquerres que volem per Cambrils. Des de ICV creiem que la bona tasca realitzada s'ha de traduir en uns bons resultats d'ICV que facin decantar la correlació de forces. Volem ser decisius per a poder seguir articulant polítiques d'esquerres i transformadores, polítiques socials i ecologistes, unes idees que poc a poc es van revelant com aquelles que millor afronten els reptes del nou mil.leni. Quan mirem enrere, veiem com aquelles propostes que fa uns anys eren rebudes amb escepticisme van obtenint cada cop més suport de la ciutadania com les úniques que donen respostes als problemes reals.

dilluns, 29 de gener del 2007

la seguretat ciutadana, on comença i on acaba?

hem sentit aquests dies (finals de gener) un intent de robatori en un poble de Lleida. ES veu que els assaltants eren dos noi sde una vintena d'anys, i residents a Cambrils. ELpropietari de la casa, va veure al seu fill maniatat i va agafar la seva pistola (és soci del Club de Tir de Fraga) i va sentir un tret, després del qual va encanyonar i disparar als lladres, matant un d'ells i deixant ferit de mort l'altre, que va morir hores després. es veu que va sortir al carrer per empaitar un tercer lladre, sembla que no el va trobar.
Normalment, sentim a dir que hi ha una nova onada de delinqüència, que venen dels països de l'ESt, que tenen antecdents militars i això explica la violència. En aquest cas, eren nois de Cambrils, prou coneguts. Què diem ara? L'onada de violència d'on ve? Podem atribuir el robatori a les bandes de l'Est, als immigrants que ens ho robaran tot? Crec que aquest cas ens desmunta els tòpics. Al meu entendre, aquest cas ens està dient ben clarament que per prevenir la delinqüència cal tenir uns sistemes de protecció social ben muntats i que funcionin. Altrament ens serà molt difícil evitar els casos d'adolescents que no reben resposta a les seves necessitats afectives, de formació, d'inserció social, ...Com deia Joan Saura a la presentació dels objectius del seu departament fa uns dies: "Assolir una societat més segura passa també per construir una societat més cohesionada, que permeti la flexibilitat sense precarietat, que compti amb un teixit social fort i amb una ciutadania compromesa amb els assumptes col•lectius, cívica i solidària. En dues paraules, fent comunitat."