dilluns, 28 de maig del 2007

Valoració dels resultats de les eleccions Municipals a Cambrils


La Comissió Política Local d’Iniciativa-Verds de Cambrils, després dels resultats electorals d’aquest diumenge en els quals la ciutadania ha atorgat 737 vots a la formació ecosocialista, el que significa un 7’4% i 1 regidor, el Salvador Matas, vol agrair a totes les persones que han confiat en el nostre projecte l’esforç de votar i els garantim que, amb totes les nostres forces i il·lusions, intentarem fer complir el màxim del nostre programa electoral.

1.- ICV vol felicitar especialment el PSC pels seus bons resultats, però també s’alegra que entre les tres forces d’esquerra haguem pogut mantenir la majoria absoluta amb la mateixa correlació de forces dreta-esquerra que la passada legislatura. Realment, el pes específic del PSC és més gran però considerem que el tripartit continua sent una eina ideal per continuar amb la tasca de govern iniciada fa quatre anys. Qualsevol altre possibilitat de pacte de govern seria perjudicial pel municipi. Iniciativa va apostar clarament pel tripartit i aquesta, creiem, és la millor opció.

2.- ICV també lamenta les difamacions rebudes en els últims dies de campanya per part d’una formació política i desitja que la política de crispació i enfrontament presentada per bona part de la dreta en la campanya electoral no es vegi reflectida en la vida municipal.

3.- Iniciativa reitera el seu compromís amb les polítiques socials que afavoreixin a tots els ciutadans. Per aquest motiu, si la formació torna al govern municipal, mantindrà les mateixes prioritats que fins ara perquè no té cap altre compromís que no sigui el servei a la ciutadania.

4.- ICV lamenta profundament el baix índex de participació en aquestes eleccions municipals, que tot just ratlla el 50%. Per aquest motiu proposa a la resta de forces una recapacitació col·lectiva per mirar de fomentar la participació en la vida pública i política en propers comicis per tal d’augmentar sensiblement aquestes dades tan minses que cal estudiar amb més profunditat.

5.- La Comissió Política Local d’Iniciativa-Verds de Cambrils vol agrair l’excel·lent tasca realitzada pel nostre company Ramón García Mateos al capdavant de la regidoria d’Ensenyament i Formació, així com desitjar segueixi lluitant per millorar les condicions de l’ensenyament a Cambrils, així com aportant la seva capacitat de lluita i reflexió per fer un Cambrils més just, sostenible i participatiu.