dissabte, 23 de gener del 2010

Es remodelen les línies del transport públic de Cambrils


L’1 de febrer es posen en marxa noves línies de transport públic, que milloraran el transport escolar
Des d’ICV sempre hem posat com a objectiu potenciar el transport públic, a tots els nivells: trens, busos, tramvies, ... Estem convençuts que hem arribat a un nivell acceptable en la millora de les carreteres però continuem sent molt deficitaris pel que fa al transport públic.
A Cambrils ja existeix des de fa temps un servei de transport públic urbà, que deixa molt que desitjar. Prova d’això és que té un nivell d’usuaris molt baix.
Les alternatives de millora d’aquest servei són complexes, en part perquè estem parlant de línies interurbanes que es van prolongar en el seu tram urbà. Per això entenem que l’objectiu ha de ser el de tenir una empresa municipal que gestioni línies de transport públic estrictament urbanes, que permetin a l’ajuntament fer els canvis i millores de manera immediata i sense intermediaris.
Ara bé, mentre tant es treballa per arribar a aquesta fita, cal posar sobre la taula millores urgents, que donin resposta a les demandes que ens arriben de la ciutadania.
Una d’aquestes és la del transport escolar. Cambrils té una gran extensió habitada (9 km. De punta a punta) i les escoles com és lògic estan descentralitzades per a acostar-les al màxim als seus usuaris. Malauradament no tothom té la sort de tenir l’escola al costat de casa, menys encara l’institut, o bé hi ha qui fa l’opció per un model d’escola, i s’ha de traslladar.
Doncs bé, properament es posaran en marxa unes noves línies de busos, pensades sobretot per a donar resposta al transport dels alumnes fins les seves escoles o instituts.
Crec que cal agrair a la regidora Laura Forcadell el seu esforç per a accelerar els treballs que ja es venien realitzant i posar en marxa aquest nou servei en aquests moments, en què estem iniciant el segon trimestre escolar.
Des del Grup Municipal d’ICV ens sentim especialment satisfets perquè es tractava d’una vella reivindicació molt sentida per nosaltres. A més, a l’àrea d’educació gestionada per ICV, és on més arribaven aquestes demandes.
Ara el que cal és animar a les famílies a què coneguin el servei, els horaris, el sistema de targetes que fa que el preu del viatge sigui molt econòmic (quasi la meitat del preu del bitllet senzill d’ara). Segur que en els primers mesos es detecten desajustaments, però, precisament, és analitzant aquests desajustaments que es podrà millorar el servei.

divendres, 22 de gener del 2010

+iniciativa x cambrils remprèn el seu camí

Un cop més, +iniciativa x cambrils, el butlletí d'ICV Cambrils, remprèn el seu camí, aquest cop en format digital, per a afavorir el debat polític.
El podeu descarregar aquí