dijous, 31 de març del 2011

Reivindicant TRAMCAMP, xarxa de rodalies i millors serveis de bus al Camp de TGN

 

Salvador Matas, per Cambrils, Arga Sentis per TGN, Ernest París per Reus, Rafel Querol per Salou, Rosa Feijo per Vila-seca i Enric Verdú per Valls: gent honesta, gent d'esquerres i ecologista!
Avui ens hem reunit els i les candidates d'ICV-EUiA  a les principals ciutats del Camp de TGN , junt amb la diputada de la demarcació, Hortènsia Grau, per a llançar un missatge clar: cal no aturar la tramitació del projecte del TRAMCAMP, oposant-nos al que ha dit el Quim Nin, fa poc qiue no era  un projecte prioritari  perquè ens cal més transport públic ara més que mai. Perquè un 40% de la gent no té cotxe; perquè la gent ha de poder anar a treballar en transport públic, perquè la gent gran ha de poder tenir autonomia per fer la seva vida... Per remodelar també i integrar l'urbanisme de les nostres ciutats... I per estalviar petroli, en aquests moments que sabem clarament que el preu de petroli mai més serà barat i que tenim una greu dependència del petroli que ens ve de fora.
Però hem dit més i ho hem dit tots i totes: el TRAMCAMP s'integra en un model més ampli de transport públic: xarxa de rodalies del Camp de TGN ara que des de l'1 de gener la Gencat té les competències trnaferides i millor xarxa de busos: rutes, freqüències i qualitat de servei. Per ICV-EUiA totes són peces necessàries d'unmateix model, TOTES ens fan falta.
Altrament no farem el que cal: que el transport públis esdevingui una ALTERNATIVA REAL al cotxe privat. Cal treure els cotxes dels carrers de les ciutats perquè els ocupin les persones. Però sense renunciar a que ens desplacem dins del Camp de TGN en iguals o millors condicions que fins ara. Probablement amb menys despesa per persona. I segurament amb menys despesa de petroli, que ens farà més autònoms i ens farà reorientar el nostre model energètic cap a les energies renovables. I tancant les nuclears de manera progressiva però ineludible.

diumenge, 27 de març del 2011

Acte amb Matias Vives sobre les caixes

l'Ateneu Juvenil i el Centre de Formació de Cambrils: dos equipaments innovadors

Ahir vam inaugurar l'Ateneu Juvenil i el Centre de Formació de Cambrils, dos equipaments molt innovadors que han de suposar obrir nous eixos de futur per Cambrils.
Per una part, la joventut: en un país on els joves pateixen taxes d'atur del 40%, què els estem oferint? Aquest equipament, el projecte del qual es va fer en el passat mandat quan jo era regidor de Joventut, a partir de l'elaboració participada d'un Pla d'Usos on tothom va poder dir la seva sobre com havia de ser el futur Ateneu Juvenil, obre possibilitats inèdites pels joves de Cambrils: des de la sala del soterrani amb capacitat per a concerts amb un aforament de 400.500 persones, els bucs d'assaig, les diverses sales de suport a  les entitats juvenils, el PIJ, el Servei d'Assessorament Laboral, la Borsa d'Habitatge, etc. Espero que l'esforç que s'ha fet des de l'ajuntament en els darrers 8 anys en favor dels joves pugui servir per a què tinguin més oportunitats de treball, de trobar un habitatge, però també perquè siguin creatius, crítics i pugui construir el seu projecte de vida en llibertat.
L'altre equipament que va començar el Ramon Garcia en el passat mandat i ara ha vist la llum és d'aquells equipaments absolutament imprescindibles: seu per a activitats de suport a l'escolarització i seu de l'Escola d'Adults i de les polítiques Actives d'Ocupació; equipaments imprescindibles per encarar un canvi de model productiu al nostre país amb gent ben formada i ben assessorada però que encara costa molt de trobar al Camp de TGN.
A Cambrils en aquest mandat hem posat moltes llavors que crec que van en la bona direcció i l'equipament que vam inaugurar el dissabte n'és un bon exemple. En el proper mandat caldrà posar-ho en marxa, fer una gestió adequada que converteixi les possibilitats en realitats.
No serà una tasca fàcil, i per això és tan important que el govern d'esquerres cambrilenc surti ben parat de les eleccions del 22 de maig. Perquè si entren CiU i el PP les retallades seran demoledores i aleshores de res servirà queixar-se. Serà massa tard.