diumenge, 27 de març de 2011

l'Ateneu Juvenil i el Centre de Formació de Cambrils: dos equipaments innovadors

Ahir vam inaugurar l'Ateneu Juvenil i el Centre de Formació de Cambrils, dos equipaments molt innovadors que han de suposar obrir nous eixos de futur per Cambrils.
Per una part, la joventut: en un país on els joves pateixen taxes d'atur del 40%, què els estem oferint? Aquest equipament, el projecte del qual es va fer en el passat mandat quan jo era regidor de Joventut, a partir de l'elaboració participada d'un Pla d'Usos on tothom va poder dir la seva sobre com havia de ser el futur Ateneu Juvenil, obre possibilitats inèdites pels joves de Cambrils: des de la sala del soterrani amb capacitat per a concerts amb un aforament de 400.500 persones, els bucs d'assaig, les diverses sales de suport a  les entitats juvenils, el PIJ, el Servei d'Assessorament Laboral, la Borsa d'Habitatge, etc. Espero que l'esforç que s'ha fet des de l'ajuntament en els darrers 8 anys en favor dels joves pugui servir per a què tinguin més oportunitats de treball, de trobar un habitatge, però també perquè siguin creatius, crítics i pugui construir el seu projecte de vida en llibertat.
L'altre equipament que va començar el Ramon Garcia en el passat mandat i ara ha vist la llum és d'aquells equipaments absolutament imprescindibles: seu per a activitats de suport a l'escolarització i seu de l'Escola d'Adults i de les polítiques Actives d'Ocupació; equipaments imprescindibles per encarar un canvi de model productiu al nostre país amb gent ben formada i ben assessorada però que encara costa molt de trobar al Camp de TGN.
A Cambrils en aquest mandat hem posat moltes llavors que crec que van en la bona direcció i l'equipament que vam inaugurar el dissabte n'és un bon exemple. En el proper mandat caldrà posar-ho en marxa, fer una gestió adequada que converteixi les possibilitats en realitats.
No serà una tasca fàcil, i per això és tan important que el govern d'esquerres cambrilenc surti ben parat de les eleccions del 22 de maig. Perquè si entren CiU i el PP les retallades seran demoledores i aleshores de res servirà queixar-se. Serà massa tard.