divendres, 15 de gener del 2010

Hortènsia Grau, candidata el Parlament per ICV


Un cop acabat el procés de primàries, la Hortènsia Grau ha estat elegida per la gent d'ICV del Camp de TGN i les Terres de l'Ebre com a candidata al Parlament de Catalunya. Cal felicitar la Hortènsia per aquesta elecció en una nova responsabilitat, que s'afegeix a les que ha tingut fins ara: vicepresidenta d'ICV, directora d'Interior al Camp de TGN.
Segur que en aquesta nova etapa sabrà representar a la gent d'ICV, EPM i EUiA i encarnar amb l'energia que la caracteritza el fil roig, verd i violeta. Una llarga trajectòria en l'ensenyament i en la lluita política, amb una gran formació no renyida amb la pràctica, desenvolupant el seu treball en la gestió dins del món local, o darrerament des del govern de la Generalitat... l'avala tota una feina feta que garanteix uan bona feina al Parlament de Catalunya.
Cal felicitar també al Daniel Pi, per l'excel.lent treball que ha dut a terme al llarg dels darrers anys al Parlament de Catalunya, tant defensant les polítiques generals de la coalició roig-verda com defensant el nostre territori. El Daniel ha encarnat com ningú les polítiques de la nova cultura de l'aigua, com va quedar palès a Reus en la presentació del llibre col.lectiu sobre polítiques d'aigua a Catalunya. La defensa del transport públic: tren, Tramcamp, del qual va ser capdavanter al Camp de TGN i a Catalunya quan ningú hi creia, polítiques de mediambient, i d'altres...
Ara comença un llarg camí fins les properes eleccions autonòmiques on caldrà treballar intensament tant a les Terres de l'Ebre --que l'Hortènsia sortosament coneix en detall perquè hi ha viscut i treballat molts anys-- com al Camp de TGN.
Estic convençut que tindrem un bon resultat perquè ICV-EUiA-EPM és la força imprescindible per a la gent que no només vol gestionar allò que existeix sinó transformar-ho. Com a mostra, només un botó: el què està passant aquests dies a Vic on ens hem quedat sols defensant allò que moltíssima gent diu i té molt clar, però resulta que de tots els partits a Catalunya només ICV se l'ha jugat i dit allò que pensa, sense entrar en el perillós joc d'aturar les polítiques xenòfobes duent-les a la pràctica. Hi ha partits que perden el nord amb massa facilitat...

dilluns, 11 de gener del 2010

Dificultats en l'empadronament: cal protegir els drets i no retallar-los!

M'ha indignat sentir aquests darrers dies el que ha fet el govern CIU-PSC-ERC a Vic que ha endurit les condicions en l'accés a l'empadronament dels immigrants, denunciant davant dels mosoos d'esquadra a aquells i aquelles que no tinguin la tarja de residència.
Entenc que la raó del govern de Vic és el seguidisme de les tesis que defensa a Vic PxC, el partit de Josep Anglada. Ja és trist que alguns pensin que la millor manera de combatre els postulats de l'extrema dreta és la d'aplicar allò que diuen.
Aquesta mesura no només vulnera el Pacte Nacional per la Immigració aprovat el
desembre del 2008 pels partits que conformen el govern de Vic, entre d'altres. Es una mesura il.legal, que contradiu l'actual legislació sobre el dret i la obligació d'empadronament que determina l’article 15 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril, reguladora de Bases del Règim Local, que afirma que tota persona que viu a Espanya està obligada a inscriure's al padró del municipi on resideixi habitualment.
I és que l'ús de la immigració com a instrument electoral per aconseguir vots és realment penós. No s'hauria de poder canviar drets per vots com volen alguns.
Sortosament no tots els partits de Vic han caigut en aquesta bogeria i el regidor d’ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, ha anunciat que el proper ple
municipal de l’Ajuntament de Vic del dia 13 presentarà una proposta
d’urgència per reclamar la retirada immediata de la proposta de l’equip de
govern.
Esperem que aquesta proposta faci reconsiderar el govern de Vic.