dimecres, 20 d’abril del 2011

La polèmica del Cicle de Vela


Després que CiU posés en dubte ahir que s’haguessin sol·licitat els cicles formatius d'esports nàutics i demanés que es demostrés la petició, adjunto laa carta adreçada al departament d’Educació l'any 2007

També disposem de les actes de quatre reunions (l’última el 9/3/2011) en què s’han sol·licitat cicles formatius relacionats amb els esports nàutics

En referència a les declaracions de la representant del grup de CIU a Cambrils, Mercè Dalmau, sobre la concessió de nous Cicles Formatius a Salou, jo mateix avui, com a regidor d'educació,  he contestat a les acusacions:

-          En cap moment es va afirmar que Cambrils demanés l’oferta de BAT artístic. Actualment existeix oferta d’aquests ensenyaments a Tarragona, Reus, Valls i El Vendrell, capitals de comarca. Sempre s’havia dit per part dels responsables del Departament d’Educació que es mantindria aquest repartiment en el territori, donat que ampliar-los era excessivament car. Per això l’Ajuntament de Cambrils, tot i voler-los a Cambrils com és lògic i així es va manifestar en diverses reunions amb els responsables del Departament, no els va sol·licitar formalment , i així es va manifestar en roda de premsa el dia 15 d’abril. El que sí que es va manifestar era la sorpresa perquè aquesta ampliació del BAT artístic a Salou es produeix en el mateix moment en què s’estan realitzant unes enormes retallades en l’educació al nostre país, qüestionant-se fins i tot per part dels centres educatius la impossibilitat de fer front als pagaments de l’electricitat, gas o neteja dels centres. És bastant incomprensible aquesta concessió en aquests moments i així es va posar de manifest.

-          Ens resulta sorprenent que la sra Dalmau digui que el govern de Cambrils  diu mentides i acte seguit l’emplaci a demostrar que sí que es van demanar els Cicles Formatius i que aleshores donarà suport al govern. Ho trobem senzillament incoherent.

-          L’Ajuntament de Cambrils no diu mentides. El govern de Cambrils va demanar en múltiples ocasions la concessió de nous Cicles Formatius, donada l’oferta reduïda que existeix a Cambrils, llevat dels Cicles d’Hoteleria i Turisme. Aquest fet provoca que els estudiants de Cambrils s’hagin de desplaçar fora de Cambrils de manera sistemàtica. El regidor d’Educació i PAO, Salvador Matas, ha sol·licitat de manera reiterada als diferents Directors de Serveis d’Educació de Tarragona, del passat mandat i també dels actuals, que s’ampliï l’oferta de Cicles Formatius. Entre aquestes demandes sempre s’ha fet especial esment dels Cicles de caire esportiu i dins d’aquests s’ha fet referència als esports nàutics, donada l’existència a Cambrils d’un potent Club Nàutic. Adjuntem en aquest sentit la carta adreçada al departament d’Educació en data 19 d’octubre de 2007. L’Ajuntament també disposa de les actes de reunions (celebrades en les següents dates: 17/07/2007, 21/10/2009, 22/11/2010, 9/03/2011) en què en diferents àmbits però de manera especial en la Taula Mixta Ajuntament-Serveis d’Educació s’ha demanat de manera explícita l’ampliació de cicles formatius, i de manera específica d’aquells que feien referència a l’esport, i dins d’aquests als esports nàutics.

-          Per tant, exigim a CIU una rectificació, que es desdigui de les seves acusacions de dir mentides, i que tal i com va dir que faria, es posi al costat de l’equip de govern de l’Ajuntament per a reivindicar la concessió a Cambrils de nous Cicles Formatius en especial els relacionats amb els esports nàutics. Creiem que en aquest cas, CIU ha de demostrar que treballa en favor de Cambrils abans que per l’estricte interès partidista.
Però CiU ha de demostrar quelcom més: que vol lluitar per millorar  l'ensenyament públic de Cambrils, cosa que històricament encara està per veure perquè els equipaments educatius de Cambrils han tiat endavant gràcies als govern d'esquerres a la Generalitat

A Cambrils, cap retallada!


Ahir vam presentar la llista d'ICV a Cambrils i els eixos del nostre programa. Ens va acompanyar el Joan Herrera i la veritat va ser un èxit de gent que va venir a escoltar-nos, però sobretot vaig detectar bon rollo, ganes d'impulsar el nostre projecte, convenciment en allò que fem i proposem. A CAmbrils ICV ha deixat la seva petjada des del que va fer la m Dolors Medina a allò que hem fet el Ramon Garcia i jo mateix. Crec que malgrat ser una força petita, hem aportat molt a Cambrils, hem aconseguit fer de CAmbrils una ciutat millor que la que vam heredar de la dreta i per això mateix, el 22 de maig ens hi jugeum molt. Continuar aprofundint en la cohesió social, l'educació, el medi ambient, un urbanisme al servei de les persones o tornar enrere, als enfrontaments amb les entitats, al no tenir projecte, als favors als poderosos que volien impulsar projectes urbanístics megalòmans que sort que els vam poder aturar.
Volem créixer i tenim projecte per Cambrils. La gent sap què pensem i què farem i votarem. Amb nosaltres se sap on va Cambrils. On anirem amb la Mercè Dalmau i la Carme Cros?

dilluns, 18 d’abril del 2011