dissabte, 23 d’octubre del 2010

divendres, 22 d’octubre del 2010

Jo no t'espero



La visita de Joseph Ratzinger ha estat precedida de les seves declaracions sobre els abusos sexuals del clergat en què optava per la penitència com a via de reparació. També és responsable de no col·laborar en el repartiment de preservatius a l’Àfrica, de la segregació a l’escola, d’oposar-se al dret al propi cos de les dones i al dret a l’avortament, i de negar la igualtat de drets de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.

Cal recordar que l'Estat de Ciutat del Vaticà no és membre de l'ONU  i que no ha signat ni ratificat els pactes internacionals de Drets Econòmics, Socials i Culturals, ni de Drets Civils i Polítics, ni el destinat a abolir la pena de mort, ni per a la protecció dels drets de totes les treballadores i els treballadors migratoris i dels seus familiars, i tampoc la Convenció Internacional sobre l'Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra la Dona.

Els homes i les dones d'ICV-EUiA manifestem:

·         La nostra indignació per les declaracions del Papa sobre els casos de pederàstia i la constant inhibició de l'Església Catòlica pel que fa a la reparació de les víctimes d'abusos.
·         La immoralitat de les seves manifestacions quan compara l’ateisme amb el nazisme.
·         El nostre rebuig a les declaracions de l'arquebisbe de Tarragona en què incita a desobeir les lleis civils d'aquest Estat, concretament la llei de la interrupció voluntària de l’embaràs.
·         El nostre respecte amb els cristians i les cristianes de base que mostren públicament el seu desacord amb les actituds antidemocràtiques de la jerarquia  eclesiàstica.
·         La nostra decisió que cap representant institucional ni polític d’ICV-EUiA assisteixi, com a tal, a les cerimònies religioses que s’organitzin amb motiu de la visita. En conseqüència, demanem el mateix dels restants representants de les institucions públiques.

Els homes i les dones d'ICV-EUiA exigim:

·         Que, garantida la seguretat, els costos de la visita siguin sufragats íntegrament per l'Església Catòlica.
·         La revocació dels Acords entre l’Estat espanyol i la Santa Seu, impropis d’un estat democràtic i laic.