diumenge, 14 d’octubre del 2007

ACTE PÚBLIC PER UN CAMBRILS LAIC

26 d’octubre a les 20h
c/Creus, 10 (local d’ICV)
Intervindran
Ignasi Riera, escriptor, ex-diputat i membre de la Lliga per la Laïcitat
Jofre Villanueva, Secretari General del Moviment Laic i Progressista
Marlen Fernández, presidenta ICV Cambrils
Estàs d’acord en què els diners púbics financin edificis religiosos?
Creus que els ajuntaments han de ser neutrals i tractar per igual a totes les confessions religioses?
I tu què en penses?

ICV presenta la seva Campanya "Per un Cambrils laic"

ICV va votar en contra que l’Ajuntament de Cambrils subvencionés la construcció d’un campanar amb 500.000 € perquè pensem que la religió s'ha d'entendre com un assumpte que pertany a l'estricta esfera privada dels individus i a la relació que aquests vulguin mantenir amb les seves comunitats de creença.

L’ajuntament ha de vetllar per què la ciutat, sigui la casa comuna de tots i totes, sense que cap opció religiosa s’imposi per damunt de les altres. Es per això que l’Ajuntament no ha de subvencionar les activitats vinculades a l’expressió, transmissió o celebració de cap mena de culte. El finançament ha d’anar a càrrec dels ciutadans que s’hi sentin part integrant i no dels fons públics.

Considerem que aquesta continuació de privilegis per a l'Església catòlica dificulta qualsevol pedagogia civil basada en el fet convivencial, democràticament irrenunciable, i pot comportar conflictes amb altres comunitats de culte de Cambrils. Cal que cada comunitat religiosa s'autofinanciï.

Amb el mig milió d’euros, que ha donat l’Ajuntament a l’arquebisbat de Tarragona es podia construir la meitat d’una nova guarderia, un centre per al jovent, o fins i tot arreglar les instal·lacions de l’esplai i el teatre ( a la mateixa església) , en molt mal estat, i que tenen una finalitat sociocultural de la que en gaudeix tota la ciutadania.

És per això què:

SI CREUS EN EL PRINCIPI DEMOCRÀTIC DE LA LAÏCITAT, EN LA SEVA FORÇA PER ASSOLIR LA PAU CIVIL I UNA CONVIVÈNCIA RESPECTUOSA ENTRE TOTES LES PERSONES, GRUPS I SISTEMES DE CREENCES.

SI ESTÀS EN DESACORD EN QUE ELS DINERS PÚBLICS S’UTILITZIN PER A FINANÇAR LA CONSTRUCCIÓ D’ESPAIS, SÍMBOLS, DE CULTE.

SI VOLS MANIFESTAR EL TEU REBUIG A LA SUBVENCIÓ DE 500.000 € ATORGADA PER L’AJUNTAMENT DE CAMBRILS A L’ESGLESIA CATÓLICA PER A LA CONSTRUCCIÓ D’UN CAMPANAR,

Signa i vine a la xerrada sobre la laicitat que l’escriptor i ex-diputat Ignasi Riera, junt amb Joffre Villanueva, Secretari General del Moviment Laic i Progressista, farà al local d’ICV (Carrer Creus, 10) el pròxim 26 d’octubre a les 20.00h .

Clica aquí i descarrega't el fulletó de la campanya.