dimarts, 17 de novembre del 2009

Intencions malintencionades


Benvolguts i benvolgudes veïns dels Ametllers:

la veritat és que he mirat de casualitat la vostra web pel tema de les antenes i després he vist aquest comentari sobre la posició i el treball d'ICV en relació al transport escolar.

M'ha sorprés desagradablement que es desqualifiqués la feina que fem des d'ICV en defensa del transport públic perquè em costa trobar entre els partits de Catalunya o de fora un altre que de manera sistemàtica vingui defensant el transport públic com ho fa ICV i més a nivell del Camp de TGN.
Però encara m'ha sorprès més que se'ns desqualifiqui per no haver respost un correu que anava adreçat a una altra persona, la regidora Laura Forcadell i del qual se m'envia còpia.
Entenc que si s'envia com a còpia és per a què l'interessat en tingui coneixement, no per a què respongui. També entenc que si es vol conéixer què fa el departament d'Educació el més normal és demanar-ho, ja sigui per correu o presencialment. Aquest no és el cas.
Però la meva sorpresa augmenta quan resulta que sí que vaig contestar a aquest escrit. Ho vaig fer en data 16 d'octubre i la resposta va penjada en aquest bloc. D'aquesta resposta a la vostra web ni tant sols se'n parla.
Ara em trobo que , en data indeterminada, però abans del 6 d'octubre, pels comentaris que s'hi llegeixen, a la web de l'associació es dóna aquesta resposta.
Permeteu-me que us digui que ho trobo profundament injust per les raons que he apuntat.
Que com a regidor em sento maltractat i, sincerament, crec que això demostra que alguna cosa falla a la vostra associació. S'és molt exigent en les demandes d'informació, fins i tot quan estan mal plantejades (15 dies de marge)i en canvi s'és incapaç de penjar la resposta que es reclamava (fins i tot un mes després d'haver-la rebuda)
En tot cas, dir-vos que com a regidor d'educació i com a membre d'ICV seguiré treballant en la línia que porto fins ara, que inclou, entre d'altres temes, preocupar-se per cada nen i nena amb problemes de transport, o establir sistemes de transport públic com hem fet al CEIP la Bòbila, que vaig dir a les AMPA que es faria extensible a qualsevol centre que ho sol.licités. I per suposat per a seguir millorant el transport públic, de Cambrils i d'arreu de Catalunya.


Resto a la vostra disposició per a qualsevol tema
Atentament
Salvador Matas, regidor d'Educació de l'Ajuntament de Cambrils
-------------------------------------------------------------------------------------
Cambrils, 16 d'octubre de 2009
Benvolgutv Antoni Tost
President de l’AV Els Ametllers

en relació als temes que es plantegen en els dos correus que he rebut adreçats a la regidora LAura Forcadell i amb còpia a l'alcalde i a mi mateix, com a regidor d'Educació, suposo, voldria expressar-te que des de l'àrea d'educació hi estem treballant des de fa temos i estem buscant solucions , a nivell concret i individual i a nivell general.

En aquest darrer sentit, la Laura Forcadell ja t'ha informat del Pla de Mobilitat que està en redacció ara mateix, que haurà de tenir un estudi específic i detallat del transport escolar, tal i com des de l'àrea d'educació li vam demanar explícitament. Estic convençut que és un tema complex que només podrem resoldre satisfactòriament si tenim totes les dades a la mà. La situació del transport públic pel que fa a les necessitats dels alumnes a Cambrils no respon a un esquema centre -perifèria, com a d'altres pobles i ciutats sinó que té múltiples centralitats i està, a més, en evolució i canvi cada curs en la mesura que anem obrint una mitjana d'un centre cada any, que escolaritza cada un al voltant de 400-500 alumnes.

Pel que fa a allò més concret, des de l'àrea d'educació cada curs estem buscant solucions per a famílies concretes que tenen problemes de desplaçament,, també fem un seguiment específic de l'absentisme escolar , inclosos els casos on l'absentisme pot respondre a problemes de desplaçament, que afortunadamen són molt escassos, i en aquests s'han buscat i trobat solucions ad hoc.

També tenim l'experiència singular del CEIP La Bìobila on, com saps, des del passat curs escolar, funciona un servei de transport públic escolar a la carta, que en aquest curs ha continuat en funcionament, en col.laboració estreta de l'AMPA. Com a regidor he expressat públicament en diverses ocasions que aquest servei l'oferíem a qualsevol centre educatiu que ho sol.licités, en les mateixes condicions que s'ofereix al CEIP La Bòbila.

Estic, en tot cas, a la teva disposició per a comentar-te aquests o d'altres temes.

En tot cas, et volia transmetre que estic en permanent contacte amb la regidora Laura Forcadell que és qui, en nom del govern de l'ajuntament , porta els temes de mobilitat, i que si no t'he respost abans és perquè els escrits no anaven adreçats a l'àrea d'Educació sinó a nom de la regidora.

Rep una cordial salutació

Salvador Matas

regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils