dijous, 3 de febrer del 2011

La demagògia i les promeses incomplertes de CiU

Sembla mentida com CIU està atrapada en les seves pròpies promeses demegògiques fetes en campanya electoral. Ara mateix Puig i Recoder han creat una confusió notable sobre què han proposat, com i quan ho faran.

Deu ser dels pocs governs del món que menyspreen que la velocitat variable és eficaç des d'un punt de vista científic i tècnic.  Experts i alcaldes coincideixen en què les mesures eren positives.

CiU torna a enganyar a la ciutadania perquè va prometre que eliminaria una mesura que va  criticar demagògicament li ara s'adona que no pot eliminar-la.

La contradicció, improvisació i, directament, fer el contrari del que es va prometre ho podem veure en aquesta declaració d’Artur Mas a TV3 fa pocs mesos:
http://www.3cat24.cat/noticia/344477/altres/Mas-promet-eliminar-els-80-kmh-i-la-velocitat-variable-si-governa

diumenge, 30 de gener del 2011

Debat televisat amb arguments poc convincents de la dreta



 Regularmente TDCAMP, la TV de Cambrils i del Baix Camp, oferiex un debat d’una hora i mitja de durada amb participación dels portaveus dels grups municipals. La veritat és que malgrat per mi el format sigui una mica dispers i els temes de vegades són reiteratius, no hi ha dubte que el debat té rellevància política perquè permet, fora dels encotillaments del Ple municipal, que els ciutadans i ciutadanes coneguin de primera mà què pensen i proposen els seus representants. En un poble/ciutat com Cambrils, la proximitat afegeix interès  al debat, interès que s’incrementa davant les properes eleccions.
Per això vaig anar al debat amb interès, d’una banda per explicar les posicions d’ICV i del conjunt del govern però també per conéixer què dirien els grups de l’oposició.
Jo crec que s’ho van preparar perquè llegien molt. Però el que van dir va ser repetitiu i, com sempre, mancat de propostes.
La C. Cros, del PP, va insistir en què no es convoquen plens per por a les preguntes dels grups de l’oposició. La resposta va ser que en el darrer ple no havien fet ni una sola pregunta. A mi em va dir que darrerament no convocava la Comissió d’educació. Doncs sí, era de vacances, senyora Cros, i després era Nadal i Reis. Jo sí que era a l’ajuntament però vostè, no.
Mercè Dalmau de CIU va insistir en retreure al PSC que hagin fet fora del govern a un regidor. R Benaiges va recordar que era un tema de partit, que en efecte havia tingut un problema però que en els tres darrers mandats el PP havia fet fora un regidor i aleshores CIU no havia dit res.
Quan sento aquests comentaris que CIU, PP i PLIC repeteixen sovint, penso si no tenen res més a dir o a criticar. Sembla que no.
I el punt més reiterat va ser la crítica a la gestió econòmica: que si el deute quasi s’ha doblat, de 20 a 40 milions d’euros; que s’ha fet una mala gestió econòmica perquè s’ha fet un pla de sanejament… Jo vaig dir que trobava poc rigorós que barregessin les finances municipals, que del 2003 al 2007 van anar molt bé, amb la situació del 2008 fins ara en què els ingressos municipals havien disminuït en 7,5 milions d’euros, la qual cosa plantejava dues possibilitats:
- o bé retallar les despeses d’un any per l’altre d’un import equivalent, la qual cosa hagués obligat a tancar serveis que es venien donant fins aleshores
-  fer una retallada progressiva que permetés reduir la despesa sense haver de tancar serveis. El 2010,  un 6% de reducció de la despessa, el 2011, una reducció del 10%.
Vaig expressar el meu convenciment que la primera opció hagués estat la preferida per la dreta, mentre que la segona ha estat l’escollida pel govern d’esquerres. I fins i tot la representant de CiU va parlar de més retallades en el futur.
Per ICV aquesta política és errònia i va en contra de les capes socials més vulnerables, que perdrien aquest suport de l’ajuntament i va en contra del futur de Cambrils que es quedaria sense inversions per a preparar un futur amb més possibilitats. La inversió del Teatre-Auditori-Palau de Congressos pot ser certament elevada, però pot representar per Cambrils situar-se en el mapa del turisme de Congressos, per exemple, que pot ajudar a desestacionalitzar el turisme al llarg de tot l’any.
Aquesta és la diferència entre la dreta i l’esquerra de Cambrils: mentre uns només pensen en els comptes de l’ajuntament, els altres es preocupen en donar ajuts a qui més ho necessita, fer inversions per a sortir de la crisi i preparar a la ciutadania amb més formació per que tinguin més possibilitats en la seva vida.