divendres, 4 de novembre del 2011

Cambrils puja els impostos un 20%

Després de totes les promeses electorals, després d'acusar pública i reiteradament que l'anterior govern d'esquerres havia exprimit la ciutadania a impostos, ara resulta que el tripartit de dretes de Cambrils puja els impostos ni més ni menys que un 20%, és a dir en només 1 any, puja més que en tot el mandat anterior.
I això després de dir i repetir que no ho farien. Una incoherència monumental que els retrata només iniciar el mandat.
No ens val l'excusa de què s'han trobat una mala situació econòmica: ells la coneixien perfectament.  Ells van criticar un dia sí i l'altre també els augments que s'havien fet. I van dir que no pujariem els impostos. I la gent s'ho va creure i els va votar.
I ara un cop més la ciutadania veu com se l'ha enganyat: se li ha explicat el contrari d'allò que ells ja tenien decidit.
Fa 4 anys que hi ha crisi. La crisi no ha començat ara, quan el tripartit de dretes arriba al govern de Cambrils. Fa anys que va i fa anys que l'anterior govern va començar a racionalitzar la despesa municipal. Ho va fer de manera progressiva, i va practicar una política d'impostos progressiva, molt suau. Podia haver equilibrat els comptes municipals amb increments del 20% però no ho va fer. Pujar un 20% els impostos en època de crisi és anar contra la ciutadania i en especial contra aquells que ho estan passant malament, que a Cambrils, com a tot arreu, són molts.
Enganys, exageració de la situació econòmica, decisions que van contra la majoria: en només mig any aquest govern ha traspassat totes les línies vermelles.

Magnificar la situació econòmica per a treure's les culpes de sobre

Poques vegades hem vist governs amb tanta barra com el tripartit de dretes de Cambrils. Es un clàssic de la vida política realitzar auditories per a saber l'estat real dels comptes municipals. Peròi el que ha passat a CAmbrils no ha estat això, ni molt menys. Aquí es contracta una empresa "amiga" per a fer un suposat "estudi" que en cap cas podem anomenar AUDITORIA que pinti amb els tons més negres possibles la situació econòmica municipal. I axí ho va fer l'empresa "amiga". Va incloure temes com el "confirming" que no computen com a deute, va posar el que es paga per la construcció de l'hospital com si ho hagués de pagar l'ajuntament quan en realitat és la generalitat qui se'n fa càrrec, fins i tot es va computar com a deute la quantitat que els ajuntaments de tota Espanya han de retornar a l'estat per unes quantitats avançades però que no van ser les definitives. Unes quantitats aquestes que tots els ajuntaments han qüestionat que s'hagin de tornar precisament quan tothom té problemes econòmics.
En resum, "quant pitjor, millor". La llàstima és que no es va posar sobre la taula res que no coneguessim, aquí rau la clau d'aquest estudi. es buscava alguna sorpresa que fes veure que dsprés de tan amargues crítiques a l''oposició sobre la mala gestió econòmica, es descobria quelcom que poguesssin ensenyar per fer veure que tenien raó... Doncs , no, no van trobar res que no sabessin ells ... i tota la població.
Un nou govern ha d'explicar la situació econòmica, sobretot si aquesta és difícil. A Cambrils en aquest sentit portem 4 anys d'expliacció de l'estat econòmic dels comptes públics.
Però exagerar-la i pintar-la pitjor del que és en realitat, com ha fet CiU-PP-PLIC a Cambrils és un acte que diu molt poc de la talla política de qui ho fa.
Potser pretenien així, d'entrada , camuflar la seva manca de projecte polític, i amagar els seus errors durant 4 anys. però ja diu la saviesa popular que abans s'agafa un mentider que un coix. 
 

A Cambrils, les retallades només han començat!

Veritablement, després d'uns mesos, comencem a conéixer una mica el que pensen i el que fan els membres del nou govern. Una vergonya!
En primer lloc, han renunciat a presentar un pla de govern, segons va dir l'alcaldessa Dalmau, perquè el que va fer l'anterior govern no es va acomplir en la seva totalitat. És evident que era impossible acomplir un programa de govern enmig d'una crisi que havia esclatat a mig mandat  i que encara segueix. Però això no treu que tot govern ha de tenir un full de ruta i un projecte. Però molt ens temem vist el que estem veient que aquest govern tripartit de dretes de Cambrils ni té projecte per Cambrils ni té un full de ruta. I a sobre resulta que es vanagloria de no tenir-ne!
En segon lloc, el seu veritable full de ruta és retallar. Ja veurem què es carregaran ara que preparen el nou pressupost de l'any 2012. O millor dit, què sobreviurà a les seves tisorades. Educació, ocupació, cultura, joventut, serveis socials... fins on arribaran?
El govern dels millors d'Artur Mas els ajuda en això de les retallades: per les llars d'infants es rebaixa la subvenció de 1800 a 1600 per alumne i any. Qui pagarà la diferència? Doncs les famílies. Per l'escola de Música es passa de 600 € per alumne i any a 300 €. Qui pagarà la diferència? Doncs les famílies.
I resulta que al final es queda en només 460€. I ens diuen que hem d'estar molt agraïts per la gran negociació que s'ha fet. Quina vergonya de govern que fa dos dies deia que el que subvencionava la Generalitat era poc i ara, quan retallen, diu que hem d'estar agraïts!
I podem seguir: fa dos dies CiU encapçalava les protestes contra les zones blaves quan ara les ha més que duplicat. Fa dos dies CiU acomiadava 5 treballadors de la TDCAMP i ara resulta que ja n'han contractat una, evidentment amb carnet de CiU! Fa dos dies CiU es queixava de que es gastava massa en premsa, i ara resulta que es gasta més però no en personal directament, sinó en assessors externs, evidentment amb carnet de CiU i que no sabem què fan.

Amb aquest govern anem apanyats!

dijous, 3 de novembre del 2011

...I a sobre hem de callar?