divendres, 4 de novembre del 2011

Magnificar la situació econòmica per a treure's les culpes de sobre

Poques vegades hem vist governs amb tanta barra com el tripartit de dretes de Cambrils. Es un clàssic de la vida política realitzar auditories per a saber l'estat real dels comptes municipals. Peròi el que ha passat a CAmbrils no ha estat això, ni molt menys. Aquí es contracta una empresa "amiga" per a fer un suposat "estudi" que en cap cas podem anomenar AUDITORIA que pinti amb els tons més negres possibles la situació econòmica municipal. I axí ho va fer l'empresa "amiga". Va incloure temes com el "confirming" que no computen com a deute, va posar el que es paga per la construcció de l'hospital com si ho hagués de pagar l'ajuntament quan en realitat és la generalitat qui se'n fa càrrec, fins i tot es va computar com a deute la quantitat que els ajuntaments de tota Espanya han de retornar a l'estat per unes quantitats avançades però que no van ser les definitives. Unes quantitats aquestes que tots els ajuntaments han qüestionat que s'hagin de tornar precisament quan tothom té problemes econòmics.
En resum, "quant pitjor, millor". La llàstima és que no es va posar sobre la taula res que no coneguessim, aquí rau la clau d'aquest estudi. es buscava alguna sorpresa que fes veure que dsprés de tan amargues crítiques a l''oposició sobre la mala gestió econòmica, es descobria quelcom que poguesssin ensenyar per fer veure que tenien raó... Doncs , no, no van trobar res que no sabessin ells ... i tota la població.
Un nou govern ha d'explicar la situació econòmica, sobretot si aquesta és difícil. A Cambrils en aquest sentit portem 4 anys d'expliacció de l'estat econòmic dels comptes públics.
Però exagerar-la i pintar-la pitjor del que és en realitat, com ha fet CiU-PP-PLIC a Cambrils és un acte que diu molt poc de la talla política de qui ho fa.
Potser pretenien així, d'entrada , camuflar la seva manca de projecte polític, i amagar els seus errors durant 4 anys. però ja diu la saviesa popular que abans s'agafa un mentider que un coix.