dijous, 14 d’octubre del 2010

Ja s'ha aprovat el Pla d'aigua de la Generalitat

http://elperiodico.cat/ca/noticias/opinion/20100920/plan-agua-casi-perfecto/487511.shtml

dimecres, 13 d’octubre del 2010

Fets diversos del 12 d'octubre de 2010

Ahir va ser un 12 d'octubre i molts van decidir no celebrar-ho i d'altres vam celebrar la independencia dels estats llatinoamericans amb diversos actes arreu de Catalunya.
Un 12 d'octubre de 2010, en que la casualitat va voler que ahir comencessin a sortir els miners tancats en una mina-ratonera a Xile: uns miners que per les fotos hem vist que eren de trets indigenes o mestissos. Els ajudaven ministres, enginyers i empresaris de trets blanquissims. Quina casualitat! Deixant a banda el fet que la mina estava tancada i es va decidir tornar-la a obrir vulnerant totes les mesures de seguretat, i pagant simplement uns sous molt mes alts a uns  treballadors que s'hi jugaven la vida (com s'ha vist), no deixa de ser ironic que se'ls rescati precisament un 12 d'octubre, com simbolitzant un cop mes que qui segueix tenint la paella pel manec no son les classes populars indigenes o mestisses, sino els hereus d'aquells qui varen colonitzar i explotar durant segles el contenint sudamerica.
I a sobre resulta que es el primer prsident de dretes de Xile elegit per les urnes despres de l'assassinat d'Allende! Segurament aquest rescat dels miners li donara un aura de bona persona i li fara guanyar vots. D'una situacio d'explotacio dels indigenes, continuadora d'un passat secular, ara li servira per a consolidar-se al poder!