dissabte, 19 de desembre del 2009

Una oposició que fa molt soroll però per no res!

O com es diria en castellà: "Mucho ruido y pocas nueces"
Ahir divendres vam tenir el ple d'aprovació de pressupostos pel 2010. Uns pressuppstos per un any complicat per la situació de crisi econòmica a què ens ha portat la globalització i els anys de l'especulació immobiliària heretada dels governs del PP. Ara estem pagant els plats trencats d'un model de creixement econòmic insostenible i perjudicial per les clases populars que ara paguem en forma d'atur.
El govern de Cambrils estem intentant mantenir a Cambrils un cert estat del benestar en forma de creació d'equipaments, dotant Cambrils de les infrastructures que els anys de govern de la dreta ens havia privat.
Tenim uns criteris clars que són:
- continuar amb el pla de mandat, al màxim que es pugui
- reduir la despesa corrent
- mantenir la despesa social i reforçant la cohesió social, en especial ajuts d’emergència i reduccions de taxes als col.lectious més vulnerables, en IBI, aigua, clavegueram, etc.
- apostar per les PAO i la formació que ens permeti tenir una ciutadania millor formada que estigui en millotrs condicions d’insertar-se laboralment
- desenvolupar unes inversions importants en volum que actuin com a reactivadores de l’economia local.
Front això tenim una oposició que es limita a fer un discurs de desgast del govern, fent molt de soroll i amb molta gesticulació però mancada d'alternatives.
Ho va reconéixer la portaveu de CiU quan va dir que ells no tenen cap obligació de presentar alternatives i que en tot cas ho farien semmpre i quan tinguessin a la seva disposició l'equip de funcionaris municipals.
Com si a Catalunya els grups de l'oposició no presentessin alternatives polítiques quan estan en desacord amb els governs respectius. Sense més mitjans que la seva capacitat de generar alternatives.
Es el que ICV i demés grups d'esquerres fèiem quan estavem a l'oposició i mai se'ns va ocórrer demanar funcionaris per a presentar-les!
Però a més, quan es donen arguments concrets sobre la manca de coherència entre el discurs que fan i el que feien quan estaven al govern, es posen nerviosos i recorren un cop més a la gesticulació.
Així quan vaig destacar que el PP a Cambrils fa una línia de discurs polític carregant contra les empreses municipals quan és precisament el PP d'Aznar en el govern de l'estat qui les va aprovar, els representants locals del PP no saben què dir, com es veu en la intervenció del sr. Garriga.
O quan s'assenyala que contràriament al què diuen ara, van incrementar el nombre de funcionaris en un 45% entre 1999 i 2003, veiem com la sra. Dalmau respon amb unes dades que ens donen la raó. Diu que al 1999 el pressupost en personal era de 5,144 MEUR i al 2003 va pujar fins 9,3328 MEUR. Jo crec que això és més d'un 45%, concretament és un 81,33%, però el que ICV va argumentar no va ser despesa de personal sinó nombre de funcionaris. Les xifres que ella dóna d'increment de personal en el període 2003-2009 és d'un 78,79%, que és menor, i a més en un període més llarg de temps. Es a dir, els govern de dreta van incrementar més la partida de personal que el d'esquerra! Just el contrari del què ells insinuen!
Respecte al control de la despesa corrent, cau pel seu propi pes, i a més no ho van desmentir, que el que es feia quan ells governaven era gastar sense control i després simplement ampliar les partides amb càrrec al romanent. Justament allò que mai s'ha de fer i allò que en el darrer paríode no s'ha fet.
Com a conclusió, hi ha un discurs de desgat contra el govern amb arguments incoherents com el de les empreses públiques municipals, i reclamant un control de la despesa o una rebaixa de personal que ells van incomplir sempre.

">

Impost de successions: finalment el pagaran NOMES els rics!

A ICV estem d'enhorabona perquè finalment i quan ja semblava impossible , hem aconseguit fer recapacitar els nostres socis de govern i pactar a tres i no només a dos com fins aleshores la necessària reforma de l'impost de successions.
No ha passat com amb la LEC, en què PSC i ERC van preferir pactar amb CIU abans que amb ICV. Es corregeix així una situació anòmala en què uns socis d'un goern trien per a pactar altres socis que els sel seu govern.
Però a més, cal celebrar que finalment no perdrem tants ingressos i que aquests diners que pagaran els rics de manera exclusiva, serviran per a seguir fent polítiques socials. Era absurd haver lluitat tant per a millorar el finançament de Catalunya per acte seguit dilapidar part dels guanys i fer un immens regal als poderosos d'aquest país.
Sorprén veure com CIU i PP es lamenten de què l'impost no hagi estat eliminat quan només el pagaran el 6% més ric dels catalans i catalanes. Aquí es veuen els veritables interessos de classe de CIU i PP. Per aquells que ho havien oblidat.

Aminetou: benvinguda a casa!

Ha estat un desenllaç molt ràpid i inesperat. Havíem acordat a la reunió de Hammada de dijous que aquest dissabte i diumenge faríem meses a Tarragona i Reus per a demanar firmes en suport d'Aminetou, però la celeritat del retorn ha portat a la desconvocatòria.

Sento alegria per la victòria d'aquesta dona fràgil davant de un país poc acostumat a escoltar el poble sahrauí, però també sento tristesa perquè després de tants anys el poble sahrauí continuï als campaments i hi hagi tan poques perspectives de solucions dignes.

Malgrat haurem de retirar la moció, perquè l'Aminetou ja és a casa seva, cal recordar que diversos punts de la moció encara estan vigents i que el tema no està resolt.

Raó de més per a seguir lluitant pel final de l'exili del poble sahrauí i que puguin retornar a casa seva tots ells.

dijous, 17 de desembre del 2009

ICV presenta una moció en suport a Aminetou Haidar


El grup Municipal d'ICv a l'ajuntament de Cambrils ha presentat una moció en suport de l'activista sahrauí pels drets humans actualment en vaga de fam. Esperem afegir-nos a l corrent solidari en defensa de lluita d'aquesta dona i dels drets del poble sahrauí.
La moció diu el següent:

Primer. Expressar la nostra solidaritat cap a l’activista sahraruí i per les set persones detingudes a Casablanca (Marroc), i exigir el Govern d'Espanya que garanteixi, la tornada segura i sense condicions d'Aminetu Haidar a la ciutat d'El Aaiún en territori sahrauí i d'acord amb la documentació de què és titular i a què té dret, respectant els pactes internacionals de drets civils i polítics.

Segon. Demanar l’alliberament de les 7 persones detingudes i el cessament de la repressió envers els defensors i les defensores dels drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental.

Tercer. Sumar-nos a la condemna de la comunitat internacional per l’actuació del govern del Marroc, que suposa una clara vulneració dels drets humans i el dret humanitari.

Quart. Sol•licitar al govern de l’Estat que cridi a consultes l’ambaixador d’Espanya al Marroc com a protesta per la vulneració de dret internacional humanitari i els drets humans per part d’aquest país.

Cinquè. Reclamar al govern de l’Estat que mentre Aminetu Haidar estigui en territori de l'Estat espanyol adopti les mesures adequades per a donar un tracte de respecte absolut a la dignitat i la seguretat de l'activista sahrauí.

Sisè. Demanar al govern de l’Estat i a la UE que el respecte als drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental formi part de la relació diplomàtica de l’Estat espanyol i de la UE amb el Marroc.

Setè. Mostrar el nostre rebuig a l’escalada de repressió que pateix el poble sahrauí en els territoris ocupats del Sàhara Occidental

dimecres, 16 de desembre del 2009

Impost de successions: que paguin els rics, és clar!

Crec que cal explicar molt millor del que ho fan els diaris el debat sobre l'impost de successions. Molta gent no té prou informació sobre la barbaritat que volen cometre PSc i ERC eliminant a la pràctica aquest impost. En mig de la crisi ens estem quedant sense recursos per millorar els serveis públics. Adjunto una petita explicació.

http://www.slideshare.net/successions/mantenim-els-impostos-als-rics-mantenim-limpost-de-successions