dissabte, 19 de desembre del 2009

Impost de successions: finalment el pagaran NOMES els rics!

A ICV estem d'enhorabona perquè finalment i quan ja semblava impossible , hem aconseguit fer recapacitar els nostres socis de govern i pactar a tres i no només a dos com fins aleshores la necessària reforma de l'impost de successions.
No ha passat com amb la LEC, en què PSC i ERC van preferir pactar amb CIU abans que amb ICV. Es corregeix així una situació anòmala en què uns socis d'un goern trien per a pactar altres socis que els sel seu govern.
Però a més, cal celebrar que finalment no perdrem tants ingressos i que aquests diners que pagaran els rics de manera exclusiva, serviran per a seguir fent polítiques socials. Era absurd haver lluitat tant per a millorar el finançament de Catalunya per acte seguit dilapidar part dels guanys i fer un immens regal als poderosos d'aquest país.
Sorprén veure com CIU i PP es lamenten de què l'impost no hagi estat eliminat quan només el pagaran el 6% més ric dels catalans i catalanes. Aquí es veuen els veritables interessos de classe de CIU i PP. Per aquells que ho havien oblidat.