dimecres, 28 d’octubre del 2009

Millorem els trens del Camp


Per la millora immediata dels serveis regionals RENFE a Catalunya

Avui hem fet el que ens agrada a la gent d'ICV-EUiA: trepitjar carrer, reivindicar millores que canvïin la vida de la gent. I ho hem fet en un tema que afecta i molt a la nostra vida quotidiana: la mobilitat en aquest cas , ferroviària. Hem estat a les estacions d’Altafulla, Reus i Cambrils per explicar als usuaris i usuàries les peticions de la coalició per la millora del servei ferroviari del Camp de Tarragona. En la primera acció a l’estació d’Altafulla, juntament amb el Daniel, la representant d’EUiA, Teresa Fortuny i el regidor d’Alternativa Altafulla i portaveu al consell comarcal, Francesc Farré, hem explicat a la gent la necessitat d’invertir en les estacions i les línies de regionals i reclamar un servei de rodalies digne i de qualitat pel Camp de Tarragona.

En aquest sentit el diputat Daniel Pi realitzarà demà dimecres una pregunta parlamentaria al conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, en la qual demanarà quines gestions ha realitzat el Govern de la Generalitat per agilitar la incorporació de nous combois amb noves unitats que millorin la capacitat de viatgers en els serveis ferroviaris més utilitzats. També demanarà que el Govern asseguri que aquestes incorporacions siguin també al Camp de Tarragona. Pi, usuari habitual del ferrocarril per desplaçar-se al Parlament a Barcelona, recorda que diàriament milers de persones es desplacen amb uns trens que necessiten millors condicions.

En aquestes accions hem demanat també la millora urgent de les estacions d’Altafulla (sense edifici d’estació ni serveis bàsics com el de megafonia) i Cambrils (sense pas adequat pel canvi d’andana, ni horari continuïtat de guixeta). També s’ha denunciat la límitació del servei cap a l’interior com la que surt de Reus cap a Mora. També es demana la millora de freqüències i temps de recorregut.

Per tot això reclamem: els nous trens aquí i aviat, millora immediata de les estacions, AVE, AVE, AVE...Pensar també en els regionals