dimarts, 30 de setembre del 2008

ICv organitza un acte de suport a una altra globalització dels drets laborals





ICV reivindica més drets laborals pels treballadors/es
de tot el món, sumant-se a jornada del 7 d’octubre
per un treball digne

50% de la població treballadora del món guanya menys de 2 €. 2,2 milions de morts per malalties i accidents laborals a l’any. Més de 200 milions de nens i nenes menors de 15 anys no van a l’escola i treballen.
Aquestes i altres xifres es van donar en el decurs de l’acte ARA MES QUE MAI. LA NECESSARIA REIVINDICACIO DEL TREBALL DIGNE, organitzat per ICV del Camp de Tarragona i que es va celebrar a la Cooperativa Obrera de Tarragona, el divendres a les 19 h.
El motiu era el de destacar la importància de la convocatòria feta per la Confederació Sindical Internacional a tot el món pel proper 7 d’octubre. Per primera vegada un únic organisme sindical convoca un seguit de manifestacions a tot el món amb un objectiu: protestar contra l’empitjorament progressiu de les condicions laborals arreu del planeta, i reivindicar un treball digne, amb respecte de les recomanacions de la OIT.
Toni Puig, sindicalista i responsable de l’àmbit d’Economia i Treball d’ICV al Camp de Tarragona, Mercè Campabadal, directora de la Fndació Pau i Solidaritat i Daniel Pi, diputat al parlament de Catalunya per ICV-EUiA van exposar els seus punts de vista.
Uns per destacar la situació de degradació de drets laborals en els països del món: la fam d’Africa; l’esclavatge laboral a Asia; els sindicalistes amenaçats de Centreamèrica, la retallada del sistema sanitari i social als Estats Units.
Però també es va assenyalar com aquesta situació també arriba a Europa, com ho demostren les Directives de les 65 hores (que suposa un retrocés en una conquesta històrica de la classe treballadora) i la Directiva de la Vergonya, que intenta establir menys drets pels immigrants afincats a Europa.
A l’estat espanyol tenim també molts exemples: el descens d’un 4% dels salaris en època de bonança econòmica; l’existència de baixíssims salaris, de 600-1.000 €; el25% de famílies pobres (menys de 8.000€ anuals d’ingressos). Mentretant, els beneficis empresarials són sempre creixents.
Finalment, es va destacar que aquesta crisi en la que estem immersos demostra que el capitalisme no ho sol.luciona tot i que no pot evitar el desgavell financer produït per l’especulació. El que cal és regular els mercats financers per tal que funcionin bé. Però igualment cal regular els mercats laborals, per un treball digne

diumenge, 28 de setembre del 2008

ICV vol explicar a Cambrils la desastrosa situació de les nuclears a casa nostra.

Ja comença a ser hora d'explicar ben claret el que s'amaga darrere la façana de les nuclears de casa nostra. Vandellós ja va tancar un reactor i sembla que l'empresa, ANAV, no va aprendre la lliçó. La lliçó era que cal gestionar una central nuclear amb seguretat, i que la seguretat és més important que els diners.No ho han aprés i ara cal recordar-los-ho.
Potser ja va sent hora que reclamem tots i totes el tancament definitiu de Vandelós II i d'Ascó I i II, perquè no podem viure amb autèntiques cafeteres nuclears a la vora de casa gestionades per
una empresa que només pensa en fer diners.
Si estàs preocupat/da per la situació, vine al debat i comencem a actuar!
Posted by Picasa