diumenge, 30 de novembre del 2008

ICV del Camp, contra aquesta Llei d'educació

Una nombrosa delegació d’ICV del Camp de TGN, encapçalats per Hortènsia Grau, Vicepresidenta d’ICV i Salvador Matas, President d’ICV del Camp de TGN, ha donat aquest migdia suport a les demandes de la Comunitat educativa, que s’ha manifestat avui diumenge davant del Parlament de Catalunya demanant canvis en la Llei d’Educació.

En aquest sentit, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha exigit avui "coherència" al Govern de la Generalitat perquè respecti el Pacte Nacional d'Educació i el Pacte d'Entesa.

Per a Herrera, el projecte de llei d'Educació de Catalunya (LEC) ha de garantir "el servei públic per a tota l'educació a més de la igualtat davant la llei dels centres públics i privats".

A més de Grau, Matas i Herrera, en la concentració aquest migdia davant el Parlament de Catalunya, hi ha participat els vicepresidents Jordi Guillot i Lluís Moreno, la vicepresidenta Mercè Claramunt, a més dels diputats Jaume Bosch i Dolors Camats.

Per a Herrera, la presència d'ICV en la concentració estava totalment justificada perquè "un partit que ha signat l'acord d'Entesa el que està fent aquí és defensar l'acord" i ha recordat que el Pacte d'Entesa preveia "molt clarament" que l'educació finançada per la Generalitat s'ha d'entendre com a "servei públic".

"Som on hem de ser", ha enfatitzat Herrera, que ha demanat al Govern que arribi a un pacte amb la comunitat educativa i els sindicats per garantir "l'escola pública i de qualitat" i aconseguir "igualtat de condicions, drets i obligacions" entre les escoles públiques i concertades.

Fa uns dies, Joves d'Esquerra Verda presentaven la seva campanya "Maragall, aquesta llei no l'escriguis amb la dreta!"