dijous, 3 de desembre del 2009

Ser ric no pot ser un xollo


Moltes persones estem perplexes aquests dies quan escoltem que PSC i ERC estan promovent una reforma de l’impost de successions, en línia amb la què va promoure el PP en les comunitats on governa. Amb uns arguments en parts certs, com és que l’actual llei ha generat situacions injustes entre les classes treballadores i les classes mitges, es vol eliminar quasi totalment un impost que existeix a la majoria de països europeus.
Amb aquesta proposta de PSC i ERC un cònjuge i dos fills que heretin un pis i un patrimoni, que tot plegat ascendeixi a 1.800.000€ (300 milions ptes.), NO pagaran res.
I tres fills que rebin una herència de fins a 3 milions€ (500 milions ptes) pagaran un 70% del que pagaven abans.
Es a dir, qui més es beneficiarà d’aquesta reforma –si no aconseguim aturar-la- seran els rics d’aquest país. El 10% de les rendes més altes, que aportaven el 75% de la recaptació de l’impost veuran com se’ls hi redueix l’impost de manera molt important. Si ho sumem als que directament fan frau i no l’han de pagar, un autèntic regal.
Un regal enverinat, però, per les classes treballadores i mitjanes d’aquest país,. Perquè... com pagarem més escoles, millor sanitat, més seguretat, més prestacions per les persones aturades. En definitiva, en plena crisi econòmica tindrem menys instruments per a lluitar contra els efectes de la crisi i els perjudicats seran els més febles, i els guanyadors, els més rics.
ERC ha dit que aquesta proposta la pot votar a favor CiU i fins tot el PP. Això és una garantia que és una proposta injusta i de dretes. Sembla que alguns semblen voler copiar i imitar CiU o el que ja ha materialitzat a Madrid Esperanza Aguirre.
Dir per últim que quan Bush va proposar a EUA una reforma de l'impost que anava en la mateixa direcció que la que s'està plantejant a Catalunya les classes benestants com la família Rockefeller i Bill Gates la van qualificar "d'injusta" i s'hi van oposar. Esperem que PSC i ERC s’ho pensin millor i rectifiquin.

20 anys de Vandellòs: un balanç decebedor


Ahir vam fer l'acte dels 20 anys de l'accident de Vandellòs.
Un acte que crec que era necessari perquè molta gent jove d'aquest país no va viure aquells fets i ningú s'ha encarregat d'explicar-los-ho. Ha estat motivador veure com aquests dies previs a l'acte hi ha hagut gent jove que m'ha enviat missatges interessant-se per l'acte.
Fa 20 anys vam estar a punt de la catàstrofe. Vam viure el pitjor accident d'una central nuclear a Europa fins la data.Cal fer memòria històrica dels fets.
La posterior mobilització va pressionar per a tancar la nuclear de manera definitiva.
Cal per això agrair a aquelles persones, començant pel Col.lectiu Antinuclear de l'Amettal, amb l'Eloi Nolla al capdavant, el seu esforç, que ens ha permès avançar cap al tancament de les nuclears, una font d'energia insegura, cara i perillosa.
20 anys després n0 s'han après les lliçons d'aquell accident i les nucelars d'Ascó i Vandellòs, segueixen liderant els rànkings d'accidents/incidents de les nuclears d'Espanya i d'Europa.
El CSN no ha jugat el seu paper de control i no ha obligat a fer les inversions necessàries en seguretat, deixant que les nuclears maximitzin beneficis a costa de la seguretat.
Ara mateix tenim dos debats més: l'allargament de la vida útil de les nuclears, que pot ser un immens regal per les empreses nuclears, donat que incrementarn els seus beneficis. I El Magatzem Temporal Centralitzat,, on molts sectors del territor, ajuntaments, consells comarcals i el mateix Parlament de Catalunya han dit NO a que s'instal.li al Camp de Tarragona, ni tan sols a Catalunya. Hem complert a bastament la nostra quota solidària en energia nuclear.

Aquí teniu el vídeo que s'ha fet des d'Ecologistes en Acció i que ahir vam poder veure.
Vull agrai a l'Eloi Nolla per la xerrada d'ahir i per l'esforç de tants anys.