divendres, 27 de novembre del 2009

20 anys de Vandellòs I Hem après les lliçons?



Aquest dimecres, seguint la línia d'organitzar actes de debat sobre temes d'interès de l'actualitat política el grup local d'ICV organitzem la inauguració de l'exposició sobre l'accident de la nuclear de Vandellòs I fa tot just 20 anys, així com el passi d'un vídeo sobre aquells fets.
Tindrem un representant d'Ecologistes en Acció, autors de l'exposició i del vídeo.
Després de la presentació, és el torn del debat.

dijous, 26 de novembre del 2009

Es presenta l'Ateneu Cambrilenc


Avui hem tingut una molt bona notícia: s'ha presentat a Cambrils l'Ateneu Cambrilenc, una iniciativa impulsada per l'MLP, el moviment laïc i progressista de Catalunya que vol impulsar activitats ciutadanes de caire social i neix amb voluntat de crear un nou moviment ciutadà.
Avui se n'han plantejat unes quantes: horts urbans, Bús a peu, escoltisme marí, fira agroecològica, recollida d'aliments per a famílies necessitades, activitats de lleure, etc.
Ha presentat l'acte el president Ramon Canalda i ha intervingut també la secretària Carolina Gonzàlez.
El Jordi Collado, representant del MLP al Camp de TGN i director del casal l'Amic ha fet una petita conferència sobre les activitats que des de fa 25 anys ve desenvolupant la Fundació Casal l'Amic als barris dee ponent de TGN.
Benvinguts i benvingudes, companys i companyes! Segur que us espera un llarg camí. Que tingueu molts èxits en la vostra nova aventura!

dimecres, 25 de novembre del 2009

Ni una mort més!


Avui, 25 de novembre, hem aprofitat l'ocasió que ens brinda el calendari per a organitzar actes de sensibilització sobre aquesta veritable xacra de les nostres societats, en plural. Vam tenir una interessant xerrada a Tarragona el passat dilluns dins ICV amb la Pilar Casas, agent d'igualtat i la Mercè Claramunt, presidenta de Dones amb ICV que va servir per a reflexionar sobre els 5 anys que han passat des de l'aprovació de la llei estatal contra la violència envers les dones. 5 anys és poc temps per a valorar una llei, podem dir però que va ser un salt endavant, però que queda encara molt camí per recórrer. Es la primera llei a Europa sobre el tema, però ja sabem que no n'hi ha prou amb les lleis: cal desenvolupar-les de manera que s'apliquin de veritat i, sobretot, provoquin i consolidin els canvis socials que facin que ja no sigui necessària.
Avui hem fet realitzat un altre acte, amb la lectura d'un manifest a l'ajuntament de Cambrils, a les 12h, a les escales de l'ajuntament, amb bastanta gent.
Crec que cal fer conscient a la gent de la importància i abast del problema de la violència masclista, de les moltíssimes dones arreu del món que n'estan afectades -moltes les tenim a prop nostre- i de què cal canviar les pautes culturals i de comportament per evitar que es repeteixin les agressions i les morts de dones.