dimecres, 25 de novembre del 2009

Ni una mort més!


Avui, 25 de novembre, hem aprofitat l'ocasió que ens brinda el calendari per a organitzar actes de sensibilització sobre aquesta veritable xacra de les nostres societats, en plural. Vam tenir una interessant xerrada a Tarragona el passat dilluns dins ICV amb la Pilar Casas, agent d'igualtat i la Mercè Claramunt, presidenta de Dones amb ICV que va servir per a reflexionar sobre els 5 anys que han passat des de l'aprovació de la llei estatal contra la violència envers les dones. 5 anys és poc temps per a valorar una llei, podem dir però que va ser un salt endavant, però que queda encara molt camí per recórrer. Es la primera llei a Europa sobre el tema, però ja sabem que no n'hi ha prou amb les lleis: cal desenvolupar-les de manera que s'apliquin de veritat i, sobretot, provoquin i consolidin els canvis socials que facin que ja no sigui necessària.
Avui hem fet realitzat un altre acte, amb la lectura d'un manifest a l'ajuntament de Cambrils, a les 12h, a les escales de l'ajuntament, amb bastanta gent.
Crec que cal fer conscient a la gent de la importància i abast del problema de la violència masclista, de les moltíssimes dones arreu del món que n'estan afectades -moltes les tenim a prop nostre- i de què cal canviar les pautes culturals i de comportament per evitar que es repeteixin les agressions i les morts de dones.