dimarts, 3 d’abril del 2007

Vilafortuny: un pas vers el futur


Potser amb la perspectiva que ens dóna el temps, ja es poden apreciar millor els canvis que en aquests 4 anys ha viscut Vilafortuny i les Urbanitzacions de Llevant. Començant per l’accés del Camí de Cavet que durant tants anys vam reclamar des d’ICV i que fins i tot des de l’oposició vam ser capaços d’impulsar. Aquest nou accés, ara sí, ha estat la porta per la qual han entrat els canvis, donant a Vilafortuny accés directe a Salou i a Cambrils.

Allò que a ICV més ens ha preocupat és com passar d’unes urbanitzacions concebudes en els seus orígens com a segones residències a allò que trobem desitjable: ser barri, amb tot el que això comporta: vida comunitària estable al llarg de l’any, escoles, instituts, centres cívics, deixalleries properes, ... Difícilment podem fer vida de barri si no comptem amb uns serveis mínims.

Amb aquests idea hem lluitat des del govern i estem satisfets pel volum de recursos que s’han invertit al barri. ICV hem contribuït a aquest esforç des de les àrees de govern que hem pilotat (ensenyament, Medi Ambient i Participació Ciutadana): CEIP Cambrils, CEIP Guillem Fortuny, el IES Mar de la Frau i una nova escola de manera immediata al Mas Clariana, Una minideixalleria, un Centre Cívic, etc, etc. Hem posat en marxa el Consell de Barri com a reflex de la nostra preocupació per la participació ciutadana. I moltes altres propostes que s’han fet realitat.

Realment creiem que hem fet molt per Vilafortuny. Sens dubte molt més del que s’havia fet anteriorment.

També hem sabut donar resposta, comptant sempre amb els veins i veïnes, a les agressions que ens han vingut de fora. Pel que fa a la seguretat, hem estat diligents en posar els màxims mitjans com a ajuntament, per a complementar les insuficiències d’altres administracions. Sens dubte, el desplegament dels Mossos d’Esquadra millorarà de manera notable la seguretat de Vilafortuny i la de tot Cambrils.

Ara estem a les portes d’unes eleccions municipals que han de suposar l’elecció entre dues maneres de fer política: la vella política (les baralles internes en el govern, la manca de projecte de ciutat, la manca de resultats visibles, l’absència de participació ciutadana) que representen les forces de la dreta; o la nova política que representa ICV: tenir un projecte clar de ciutat cohesionada i amb respecte pel medi ambient, una ciutat on la ciutadania té veu i pot participar en les decisions de govern, on la gent disposi d’una bona qualitat de vida amb equipaments propers. On l’equip de govern no es baralli cada dia.

Tot això està a les mans de la ciutadania. Mantenir el rumb d’aquests 4 anys o tornar a un estat de coses que va perjudicar clarament Cambrils i els seus barris.

Des d’ICV volem clarament un govern progressista però necessitem ampliar la nostra representació per a treballar amb més força al servei de la ciutadania. Som gent normal, treballadora, no tenim al darrera cap grup de pressió, els nostres interessos són els del conjunt de la ciutadania. Això sí, des d’una perspectiva d’esquerres, que lluita pel canvi social, per la igualtat i per la justícia, som la força política més compromesa amb el medi ambient i amb la participació ciutadana. Per això demanem el suport de la gent de Vilafortuny: ens heu pogut conèixer pels nostres fets, ara ens cal el vostre suport per seguir treballant en bé de tothom. No us defraudarem!


diumenge, 1 d’abril del 2007

‘A Convergència s’omplen la boca de participació ciutadana quan a Cambrils històricament mai hi han cregut’

La Comissió de Política Local d’ICV a Cambrils vol sortir al pas de les desafortunades declaracions que ha realitzat la candidata de CIU en referència a certs temes de l’acció de govern

El Regidor de Participació Ciutadana, Salvador Matas, explica que “quan la candidata i actual regidora parla de coherència en relació a la política de participació ciutadana que s’ha realitzat en aquest mandat, ICV li diu clarament que expliqui quina és la coherència de CIU que en els seus llargs anys de govern MAI va impulsar polítiques de participació. Ens sembla molt bé que aquesta senyora hagi descobert ara la Participació Ciutadana, però no pot, en coherència, criticar que en aquest mandat s’ha fet poc, QUAN CIU VA ESTAR AL GOVERN EN EL PERÍODE 1999-2003 I NO VA FER RES, NI TAN SOLS APROVAR EL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA, TAL I COM S’HAVIA COMPROMÈS EN UN PLE”.

D’altra banda, li pregaríem que ens digués algun municipi del Camp de Tarragona, especialment dels que governa CIU, que hagi fet més accions que el de Cambrils en aquest tema. Que ens expliqui què és el que han fet ells que no s’hagi fet des de Cambrils per mirar de millorar.

D’altra banda, l’afirmació de què s’ha fet poc és totalment falsa. Adjuntem a aquesta nota de premsa la relació resumida de les principals accions impulsades per la Regidoria de Participació de l’ajuntament de Cambrils que dirigeix Salvador Matas, una àrea fa 4 anys inexistent que pot oferir una molt notable tasca de govern i que ha estat molt valorada per totes les persones que hi han col·laborat.

Ens agradaria destacar també la mínima voluntat de participació que ha demostrat CIU al llarg d’aquests anys, en no participar regularment en cap dels àmbits en què s’han obert processos participatius. No es pot criticar allò que es desconeix.

Respecte a l’amplitud dels processos participatius, entenem que han estat molt correcta en tots ells, si ens atenem a la comparació amb altres municipis de Catalunya que han realitzat processos similars.

Voldríem també replicar els arguments sobre l’ampliació del Port de Cambrils. La proposta de CIU hagués suposat una greu afectació de les platges de Ponent, que tants esforços li han costat a Cambrils perquè estiguin en condicions acceptables, com estan ara. CIU és obvi que no té en compte cap mena de consideració mediambiental, limitant-se a voler ampliar el port de Cambrils perquè algú pugui fer negoci.

Respecte a què des del govern municipal es planegi una ciutat de 60.000 habitants, li volem recordar que els anteriors plans generals de Cambrils han estat molt més expansius i tenien xifres molt superiors en cas que s’haguessin executat en la seva totalitat. Aquests plans van ser aprovats i impulsats per CIU. Una altra mostra de la “coherència” de CIU.

I com a darrera mostra d’incoherència volem destacar la demanda d’ampliació de l’aparcament del passeig marítim, l’ampliació del qual va ser descartada per l’aleshores alcalde Joan Serra, de CIU. Potser que li pregunti directament a la persona a la que ella va substituir com a regidora el perquè d’aquesta decisió.

En definitiva, ens sembla que CIU veu la palla en els ulls dels altres i no veu la biga en els seus.

Cambrils 1 d’abril de 2007

Quatre anys ben aprofitats per Cambrils


Hem arribat al final del mandat que podem qualificar de més estable en la vida politica de la nostra població dels darrers temps. El pacte entre ICV, PSC i ERC de juny del 2003 va néixer per superar el desgavell de l’anterior govern de la dreta, que va perdre 4 anys sense abordar les necessitats de Cambrils en infrastructures, serveis i equipaments.

El nou govern d’esquerres ha posat les bases d’un nou Cambrils, amb un model de ciutat basat en l’atenció a les persones, el respecte mediambiental i la participació ciutadana.

El pacte de govern ha funcionat, hi ha hagut bona entesa entre els partits i això ha permès treballar de valent per aconseguir transformar la realitat de la nostra població. En un moment de fort creixement de Cambrils, hem redefinit cap a on volíem anar: l’Agenda 21 ha estat l’instrument que, amb una important participació ciutadana, ha marcat el camí que més tard ha seguit la revisió del POUM. Hem desbloquejat la variant de la N-340, el trasllat de la via del tren, i el Passeig de Ponent. Hem posat en marxa la xarxa d’Escoles Bressol i buscat solució a les necessitats d’escolarització dels nostres infants i joves. Hem millorat l’atenció sanitària amb l’ampliació de l’Hospital lleuger, actualment en obres.

Hem millorat la neteja urbana i la recollida selectiva de la brossa . Hem construit habitatges protegits de compra i de lloguer pels joves. Hem remodelat els nostres carrers i places, i ampliat la zones verdes com el nou PArc del Pinaret el de Nou Cambrils. Hem iniciat una ambiciosa política de Participació ciutadana, que ens permet construir entre tots una ciutat més cohesionada i forta, que ha obtingut reconeixements.

Creiem que han estat 4 anys ben aprofitats per Cambrils.