diumenge, 1 d’abril del 2007

‘A Convergència s’omplen la boca de participació ciutadana quan a Cambrils històricament mai hi han cregut’

La Comissió de Política Local d’ICV a Cambrils vol sortir al pas de les desafortunades declaracions que ha realitzat la candidata de CIU en referència a certs temes de l’acció de govern

El Regidor de Participació Ciutadana, Salvador Matas, explica que “quan la candidata i actual regidora parla de coherència en relació a la política de participació ciutadana que s’ha realitzat en aquest mandat, ICV li diu clarament que expliqui quina és la coherència de CIU que en els seus llargs anys de govern MAI va impulsar polítiques de participació. Ens sembla molt bé que aquesta senyora hagi descobert ara la Participació Ciutadana, però no pot, en coherència, criticar que en aquest mandat s’ha fet poc, QUAN CIU VA ESTAR AL GOVERN EN EL PERÍODE 1999-2003 I NO VA FER RES, NI TAN SOLS APROVAR EL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA, TAL I COM S’HAVIA COMPROMÈS EN UN PLE”.

D’altra banda, li pregaríem que ens digués algun municipi del Camp de Tarragona, especialment dels que governa CIU, que hagi fet més accions que el de Cambrils en aquest tema. Que ens expliqui què és el que han fet ells que no s’hagi fet des de Cambrils per mirar de millorar.

D’altra banda, l’afirmació de què s’ha fet poc és totalment falsa. Adjuntem a aquesta nota de premsa la relació resumida de les principals accions impulsades per la Regidoria de Participació de l’ajuntament de Cambrils que dirigeix Salvador Matas, una àrea fa 4 anys inexistent que pot oferir una molt notable tasca de govern i que ha estat molt valorada per totes les persones que hi han col·laborat.

Ens agradaria destacar també la mínima voluntat de participació que ha demostrat CIU al llarg d’aquests anys, en no participar regularment en cap dels àmbits en què s’han obert processos participatius. No es pot criticar allò que es desconeix.

Respecte a l’amplitud dels processos participatius, entenem que han estat molt correcta en tots ells, si ens atenem a la comparació amb altres municipis de Catalunya que han realitzat processos similars.

Voldríem també replicar els arguments sobre l’ampliació del Port de Cambrils. La proposta de CIU hagués suposat una greu afectació de les platges de Ponent, que tants esforços li han costat a Cambrils perquè estiguin en condicions acceptables, com estan ara. CIU és obvi que no té en compte cap mena de consideració mediambiental, limitant-se a voler ampliar el port de Cambrils perquè algú pugui fer negoci.

Respecte a què des del govern municipal es planegi una ciutat de 60.000 habitants, li volem recordar que els anteriors plans generals de Cambrils han estat molt més expansius i tenien xifres molt superiors en cas que s’haguessin executat en la seva totalitat. Aquests plans van ser aprovats i impulsats per CIU. Una altra mostra de la “coherència” de CIU.

I com a darrera mostra d’incoherència volem destacar la demanda d’ampliació de l’aparcament del passeig marítim, l’ampliació del qual va ser descartada per l’aleshores alcalde Joan Serra, de CIU. Potser que li pregunti directament a la persona a la que ella va substituir com a regidora el perquè d’aquesta decisió.

En definitiva, ens sembla que CIU veu la palla en els ulls dels altres i no veu la biga en els seus.

Cambrils 1 d’abril de 2007