divendres, 11 de maig de 2007

dijous, 10 de maig de 2007

Video electoral d'ICV Cambrils

Aquí teniu la primícia del vídeo que hem preparat per aquesta campanya i que podrem veure per TV Cambrils.


http://www.youtube.com:80/watch?v=dRhySUEmh_c
ADSL a Vilafortuny

Benvolgut amic Aleix de Vilafortuny:

Llegeixo el comentari que ens has fet arribar

(Em sembla correcta la gestió que ha dut a terme l'Ajuntament en el seu darrer mandat, s'han fet considerables millores al municipi en consonància amb el gran creixement que patim i s'han presentat projectes pel futur a curt i llarg termini que són prou satisfactòris de cara a abastir les necessitats que existeixen i aniran apareixent a la ciutat.
Ara bé, visc a Vilafortuny, i en les darreres el·leccions locals diversos partits electorals ja van prometre que farien arribar les línies ADSL al nostre barri. Visc concretament a la zona de Proacosa i tot i tenir la central·leta telefònica a menys de 100 m. del meu domicili, encara no puc gaudir d'aquest servei bàsic en qualsevol ciutat amb un mínim d'infrastructures com en principi hauria de ser Cambrils. Em sembla vergonyós que els veïns de Vilafortuny no puguem tenir aquest servei tan elemental a tots nivells i vivint ja en el segle XXI.
Per això m'he decantat pel vot útil, i penso votar a aquell partit que garanteixi que faran arribar la línia d'alta velocitat d'internet a tot el municipi. )

Estic totalment d'acord amb tu, aquest tema és una absoluta vergonya i ens mostra a les clares el respecte que l'empresa TELEFONICA té per les necessitats de la ciutadania.
Hauries de saber les gestions que ha fet el teu ajuntament en aquest mandat, en què ens vam trobar al gener del 2003 amb un problema que feia uns dos anys que es plantejava, originant les queixes més contundents del veïnat del barri. El regidor d'Urbanisme era el sr. Anton Callau, del PP, que remenava el tema i no el resolia.
Personalment, en ocupar la cartera d'Urbanisme entre gener i maig del 2003, vaig iniciar una negociació amb TELEFONICA, que va culminar en el mateix 2003 amb la cessió d'un espai al costat de la zona esportiva dels Tallats on l'empresa pugués ubicar els equips tècnics per poder donar servei al barri. Malauradament fins ara només es dóna servei a la part entre el Vial de Cavet i la N-340, quedant la zona entre el Vial i l'Avda. Diputació sense poder accedir a la banda ampla. Perquè? Segons afirmacions d'un enginyer de TELEFONICA (en conversa amb mi mateix fa uns 20 dies) responsable d'aquest tema, falta fer el trasllat dels números de telèfon des de la centraleta de l'Estació de Cambrils fins la centraleta de Vilafortuny. Va precisar que aquest canvi es faria en el termini de 6 mesos. Davant les meves reiterades queixes, i quan li vaig dir que l'Ajuntament trobava intolerable i incomprensible aquesta excessiva demora, i que els veïns podrien prendre mesures més contundents, va acceptar avançar aquest procés a data 1 de setembre del 2007. ES A DIR PASSAT L'ESTIU ES VA COMPROMETRE A QUE TOTHOM PODRIA TENIR EL SERVEI D'ADSL.
Aquesta ha estat la meva gestió, la gestió d'ICV en benefici dels veïns de Vilafortuny. No sé qui promet què, però crec que has de saber que prometre és molt fàcil, però que el que cal és veure qui ha fet alguna cosa, fa temps que les promeses en època electoral no me les crec
Atentament,
Salvador Matas

dimecres, 9 de maig de 2007

Nou Cambrils, un barri que ha lluitat per millorar la seva qualitat de vida


Aquest proper diumenge farem el nostre primer acte electoral en plena campanya.
Hem triat un indret emblemàtic de la nostra població, un barri nascut als anys 60 de manera traumàtica, a l'igual que molts altres de Catalunya. Eren anys del tardofranquisme i de desarrollisme, eren els inicis del turisme i dels primers especuladors, una espècie que més tard va proliferar, fins arribar als nostres dies, en què per sort comencen a imposar-se --segons a quines poblacions-- uns plantejaments més sostenibles. L'urbanisme és l'actual camp de batalla de la lluita de les idees. Quin model volem?: créixer a qualsevol preu, argumentant que així creem riquesa, o apostar per un creixement més pausat, on la mesura no sigui el creixement sinó el desenvolupament en qualitat de vida i en equipaments, en transport públic, en atenció a les persones, en una societat més participativa...
Aquesta segona és la nostra aposta. Per això venim a Nou Cambrils perquè la feina de les forces d'esquerra és recuperar aquests barris populars, obrers, on cadascú feia la seva casa amb les seves pròpies forces, i dotar-les de tots els serveis i de les infrastructures bàsiques: carrers decents, clavagueres i serveis bàsics, equipaments com centres cívics, escoles, zones verdes , solucionant aspectes tan clars com la cava de Nou Cambrils, que tants de maldecaps ha ocasionat als seus veïns i veïnes.
Estem contents de celebrar a Nou Cambrils el nostre primer acte de campanya. A les 12 h . Al parc recentment inaugurat, pel qual tantes juntes de l'Associació de Veïns han lluitat des de sempre.
Amb la seva actual presidenta, M Jesús Buñuel, una navarrica de Tudela
, radicada a Cambrils —on ha tingut als seus fills i els seus néts—, que és una incansable lluitadora i un viu exemple de tenacitat, voluntat i compromís social a peu de carrer. Militant del PSUC des de 1975.
M Jesús, per mi és un honor compartir aquesta campanya amb tu!

Iniciativa-Verds, la clau per un govern d’esquerres

Els ciutadans i les ciutadanes de Cambrils tenim aquest 27 de maig una oportunitat única per dir la nostra. Ara ha arribat el moment de valorar la tasca dels últims quatre anys de l’Ajuntament de Cambrils, amb un govern integrat per les tres forces d’esquerra entre les quals ha destacat la feina dels dos regidors d’Iniciativa-Verds, Salvador Matas i Ramon Garcia Mateos.

Evidentment ara és molt fàcil, com fan alguns, criticar el que s’ha fet o prometre que es faran moltes coses, però tots recordem allò que van fer quan governaven els que ara prometen tant. Des d’Iniciativa-Verds de Cambrils i després de l’enquesta realitzada a més de 300 ciutadans i ciutadanes del municipi, podem dir que el nostre programa (el teniu en aquestes mateixes pàgines) recull les necessitats reals de les persones i les propostes per seguir construint un municipi millor.

Iniciativa-Verds, com a única garantia per un govern d’esquerres i progressista a Cambrils, no volem enlluernar a la gent amb promeses. Només cal mirar enrere i recordar què s’havia fet fins ara i què s’ha fet en quatre anys de govern d’esquerres. Algú recorda quants col·legis i instituts tenia Cambrils quan governaven CiU i PP i quants centres educatius hi ha ara?, quantes llars d’infants públiques? com era la neteja a Cambrils fa cinc anys?, es feia recollida selectiva?, on era la regidoria de participació ciutadana? i el nou pulmó verd que és el Parc del Pinaret i el Parc de Nou Cambrils? qui ha impulsat la millora del passeig de Ponent? què es feia per promocionar la gastronomia local?, qui ha apostat pels programes d’oci alternatiu pels joves?, qui ha impulsat el Cambrirock?, qui ha creat una nova oferta de formació per adults?, qui ha fet el centre cívic de Vilafortuny i el de Les Basses a la zona del port? i el nou teatre-auditori?... Així podríem seguir amb desenes d’accions de govern, accions fetes i pensades des d’Iniciativa-Verds per a tota la ciutadania sense cap tipus de discriminació. Per ICV, tots i totes som Cambrils, des de Ponent fins a Llevant i des de la Parellada fins al Port. Treballem per millorar el benestar de tots els cambrilencs i cambrilenques.

Iniciativa-Verds aposta per continuar amb les polítiques socials i de millora de la qualitat de vida amb el decàleg que us presentem, escoltant els joves, la gent gran, els homes i les dones perquè considerem que la ciutat creix escoltant les seves demandes i treballant. Amb Iniciativa-Verds, podem seguir canviant les coses.