dimecres, 9 de maig del 2007

Nou Cambrils, un barri que ha lluitat per millorar la seva qualitat de vida


Aquest proper diumenge farem el nostre primer acte electoral en plena campanya.
Hem triat un indret emblemàtic de la nostra població, un barri nascut als anys 60 de manera traumàtica, a l'igual que molts altres de Catalunya. Eren anys del tardofranquisme i de desarrollisme, eren els inicis del turisme i dels primers especuladors, una espècie que més tard va proliferar, fins arribar als nostres dies, en què per sort comencen a imposar-se --segons a quines poblacions-- uns plantejaments més sostenibles. L'urbanisme és l'actual camp de batalla de la lluita de les idees. Quin model volem?: créixer a qualsevol preu, argumentant que així creem riquesa, o apostar per un creixement més pausat, on la mesura no sigui el creixement sinó el desenvolupament en qualitat de vida i en equipaments, en transport públic, en atenció a les persones, en una societat més participativa...
Aquesta segona és la nostra aposta. Per això venim a Nou Cambrils perquè la feina de les forces d'esquerra és recuperar aquests barris populars, obrers, on cadascú feia la seva casa amb les seves pròpies forces, i dotar-les de tots els serveis i de les infrastructures bàsiques: carrers decents, clavagueres i serveis bàsics, equipaments com centres cívics, escoles, zones verdes , solucionant aspectes tan clars com la cava de Nou Cambrils, que tants de maldecaps ha ocasionat als seus veïns i veïnes.
Estem contents de celebrar a Nou Cambrils el nostre primer acte de campanya. A les 12 h . Al parc recentment inaugurat, pel qual tantes juntes de l'Associació de Veïns han lluitat des de sempre.
Amb la seva actual presidenta, M Jesús Buñuel, una navarrica de Tudela
, radicada a Cambrils —on ha tingut als seus fills i els seus néts—, que és una incansable lluitadora i un viu exemple de tenacitat, voluntat i compromís social a peu de carrer. Militant del PSUC des de 1975.
M Jesús, per mi és un honor compartir aquesta campanya amb tu!