dissabte, 26 de maig del 2007

Iniciativa-Verds tanca la campanya electoral amb una gran festa al Parc del Pescador reiterant ser la garantia del govern d’esquerres




Salvador Matas lamenta la campanya bruta que han fet alguns partits de l’oposició, especialment la Plic

Iniciativa-Verds de Cambrils va tancar aquest divendres a la tarda la campanya electoral amb la satisfacció de la feina feta durant quinze dies, on els candidats de la formació ecosocialista han tingut l’oportunitat de fer arribar les propostes als ciutadans.

L’acte de cloenda de la campanya va consistir en una festa infantil amb uns pallassos i també una xocolatada que va reunir més de 150 persones. Posteriorment hi va haver l’acte polític, que va comptar amb la presència del parlamentari d’ICV, Daniel Pi, els components de la llista, encapçalats per l’alcaldable Salvador Matas. Al final, un concert del grup A Voces i un piscolabis van tancar la segona part de la festa que va reunir més de 200 persones.

En els parlaments, Salvador Matas es va mostrar convençut de la força creixent d’ICV i va prometre que no els actuals regidors no estarien sols perquè s’espera incrementar el suport popular i, per tant, la xifra de regidors. L’alcaldable d’ICV va explicar que la formació ecosocialista ha fet una campanya neta i respectant tots els rivals, “no com d’altres formacions que s’han dedicat a insultar, mentir i difamar”. Matas es referia a les acusacions que ha fet la Plic en les últimes jornades en algunes qüestions concretes com les matriculacions o la depuradora de Montbrió.

Matas també va dir que ICV és la garantia per un govern d’esquerres, la fórmula que en aquesta legislatura ha “permès els quatre millors anys de la història política de Cambrils”. El líder d’ICV va explicar que la independència que té Iniciativa-Verds d’empreses i d’altres grups de pressió no la poden dir altres formacions que s’han gastat molts diners en una campanya, “diners que estaria bé que algú expliqués de qui o de quin lloc han sortit”.

Matas es va comprometre a continuar amb polítiques d’esquerra, afavorint els joves i els pares que tenen fills en edat escolar, els grans i la ciutadania en general sense discriminacions de cap tipus perquè “el nostre projecte no té hipoteques amb ningú”. Matas, que va dir que no renuncia a l’alcaldia, va demanar als ciutadans que confiïn en la única força d’esquerra que ha dic per activa i per passiva que no pactarà amb la dreta local representada per CiU i PP. A més, va animar a tots els assistents a l’acte a continuar fent créixer el projecte d’ICV a Cambrils i a tot Catalunya.

dijous, 24 de maig del 2007

Les acusacions de la PLIC a ICV per les matriculacions escolars


Davant d'aquest segon atac furibund contra ICV en aquesta campanya per part de la PLIC (el primer contra l'actuació d'ICV en l'EDAR de Montbrió, que justament ja està en marxa), des d'ICV volem explicar clarament que la gestió que s'ha fet des de l'Àrea d'Ensenyament municipal, ha estat totalment correcta, s'ha aplicat la normativa existent al peu de la lletra, i els acords han estat presos pel Consell Escolar de CAmbrils on la PLIC, malgrat tenir representació, no ha assistit en aquests darrers 4 anys.
Ens sembla lamentable l'ús partidista d'un tema com és la matriculació en els centres educatius, que ocasiona preocupacions en les famílies que volen inscriure els seus fills i filles en un centre educatiu. Ara bé, l'actuació de la PLIC no ens sorprèn perquè en aquesta campanya ha tingut sempre aquest estil: agressiu, mentider, manipulador, i s'ha centrat en ICV, es veu que no els agrada que ICV estigui en el govern. Ho lamentem: estem convençuts que repetirem govern d'esquerres i que ICV jugarà el paper positiu que ha jugat sempre en favor de la gent de Cambrils i de la justícia social.
Reproduim pel seu interès la resposta que el nostre regidor , Ramon Garcia Mateos, va adreçar en el seu dia a la carta que ha originat aquests fets.


Sra. Lola:
Sóc Ramón García Mateos, Regidor d'Ensenyament i Formació de l'Ajuntament de Cambrils. Tan sols dir-li que les disposicions respecte a la zonificació escolar del municipi no són, en cap cas, decisions del regidor, sinó del Consell Escolar Municipal, on es troba representada tota la Comunitat Educativa: directors dels centres escolars (infantil i primària; secundària; escola de música, escola d'adults, UEC...), professors, pares, alumnes de secundària, representants dels partits polítics i dels sindicats. El Consell Escolar Municipal de Cambrils va decidir per unanimitat (és a dir, sense cap vot en contra) la zonificació dels centres d'educació infantil i primària i, exactament igual, la no zonificació dels centres de secundària (en aquest cas, a més, a proposta de la Delegació d'Educació de la Generalitat, tal com podem testificar documentalment). No es tracta, per tant, de cap "decisió injusta del regidor". Els motius d'aquestes decisions són molts i bé fonamentats i puc explicar-se'ls personalment si vostè ho desitja.
Durant aquests quatre anys ens hem pres molt seriosament el tema de l'educació. S'ha planificat el mapa escolar d'equipaments, s'han construït més centres escolars que mai (tres CEIP, un IES i una guarderia municipal), s'han engegat nous programes educatius, els premis literaris per a escolars, s'ha col*laborat amb les AMPAs... El cas de Vilafortuny és paradigmàtic: dos CEIP (el segon, en Mas Clariana, comença a funcionar el pròxim curs), un IES i el projecte d'una guarderia pública.
Estaré encantat de rebre-la, de parlar amb vostè i donar-li totes les explicacions que siguin necessàries. Així ho he fet sempre amb qui ho ha sol*licitat i així seguiré fent-lo mentre sigui al capdavant d'aquesta regidoria.
Entengui's aquesta resposta com una atenció personal cap a vostè, no com una resposta oficial, ja que donat el caràcter del seu escrit (un "mail" personal dirigit a l'alcalde) i la seva condició de persona anònima ens impedeixen donar una contestació oficial.
A la seva disposició:


RAMÓN GARCÍA MATEOS
Regidor per IC-V de l'Ajuntament de Cambrils

dimecres, 23 de maig del 2007

Els candidats d'ICV-EUiA de Cambrils, Salou, Vila-seca i Reus aposten per un transport públic de qualitat al Camp de Tarragona



Matas, Querol, Ruiz Marchante i Paris presenten les seves propostes a peu de carrer

Els caps de llista d’ICV-EUiA a Cambrils (Salvador Matas), Salou (Rafel Querol), Vila-seca (Antonio Ruiz Marchante) han presentat conjuntament avui en aquestes poblacions les propostes comuns en matèria de transport públic a l’àrea metropolitana del Camp de Tarragona. En la presentació hi ha estat també present l’alcaldable d’ICV-EUiA a Reus, Ernest París.


Davant del repte del canvi climàtic i el col·lapse circulatori a que ens aboca una mobilitat basada només en el vehicle privat, des d’ICV-EUiA reclamem un esforç decidit per potenciar el transport públic. Al Camp de Tarragona, d’acord amb la darrera enquesta de mobilitat obligada, només un 8 % del desplaçaments es realitzen en transport públic, una xifra molt per sota de la majoria de les àrees metropolitanes europees. El progressiu desplaçament de població cap a les poblacions petites i mitjanes del Camp, amb un transport públic clarament insuficient, no farà sinó empitjorar aquesta situació. Per aquest motiu, els nostres programes per a les eleccions municipals incorporen les següents propostes:

Incrementar i millorar l’oferta del transport públic

- Servei d’autobusos: Freqüències no superiors a 20 minuts en els eixos bàsics i de 60 minuts en la resta de connexions. Vehicles moderns, ben conservats i de característiques adequades.

- Establiment d’un serveis de rodalies del Camp de Tarragona: Valls – Reus – Tarragona – Cambrils – El Vendrell. Eliminació del canvi de sentit a Picamoixons (previst al PITC) i reobertura de la línia Reus-Valls.

- Prioritat absoluta per al Tramcamp, tren de rodalies en trajectes interurbans que té les característiques de tramvia en àrea urbana. Exemples d’àrees similars al Camp de Tarragona amb projectes en execució o en exlotació: Espanya: Màlaga, Alacant, Parla, Vitoria, Tenerife, Granada. A Europa els exemples són infinits: Porto, Messina, Innsbruck, Montpellier, pràcticament totes les ciutats alemanyes.... Per què aquí hem de ser menys ambiciosos? El traçat del tren-tram hauria de permetre connectar el triangle Reus/Cambrils/Tarragona amb sistema tramviari, incloent l’actual línia de la costa.

- Control efectiu de la qualitat de les concessionàries de transport. Sancions exemplars en cas d’incompliment.

Facilitar l’ús del transport públic

- Senyalització adequada i normalitzada dels itineraris, horaris i punts de parada.

- Integració tarifària: un sol bitllet vàlid per a tots els sistemes de transport.

- Vehicles adequats, de pis baix i aptes per a persones amb mobilitat reduïda a totes les línies.

- Convertir el Consorci del Transport del Camp de Tarragona en l’autoritat metropolitana del transport, amb capacitat de decisió sobre les inversions en matèria de transport públic i de desenvolupament de les directrius nacionals de mobilitat al Camp.

- Possibilitat d’accés de les línies urbanes a les estacions d’alta velocitat i a l’aeroport.

- Creació d’una àrea coordinada en la prestació de servei de taxi.

Prioritat pel transport públic a les poblacions

- Prioritat semafòrica als vehicles de transport públic, tant urbans com interurbans.

- Punts de parada cèntrics i de bona accessibilitat. Itineraris urbans adequats també per als transports interurbans de proximitat, amb parades

- Carril bus en els itineraris amb alta congestió.

Apostar per la intermodalitat

- Potenciar els intercanviadors tren/bus i bus/bus, facilitant el trànsit i adequant els horaris per minimitzar els temps d’espera.

- Instauració dels anomenats “park+ride”, espais d’estacionament ben condicionats i vigilats a les proximitats dels punts d’accés al transport públic.

- Situar la futura estació del corredor del Mediterrani (en construcció) a les proximitats de la intersecció amb el ferrocarril convencional, permetent la connexió tren d’altes prestacions/tren convencional.

- Millorar el transport regional cap a l’àrea de Barcelona i cap a les Terres de l’Ebre, tant en freqüències com en serveis.

La prioritat ha de ser el transport públic de proximitat

En els darrers anys, la inversió en matèria de transport públic ha estat i és encara només l’alta velocitat:

Pla inversions en ferrocarril 2006-2010 (en milions d’euros):

Alta velocitat (=1% ususaris): 18.797 M€ (80 %)

Ferrocarril convencional (=99 % usuaris): 2.832 M€ (12 %)

Altres inversions: 1.785 M€ (8 %

Això ha provocat el deteriorament, i finalment el col·lapse del ferrocarril que fa servir la gent cada dia, del que ens hauria de lligar amb la resta de poblacions del Camp i amb l’àrea de Barcelona.

Es parla molt de l’èxit de l’arribada del ferrocarril d’alta velocitat al Camp de Tarragona: 85.000 viatgers des de la posta en marxa (6 mesos)

Ningú no esmenta que l’any 2005 (darrer exercici del que Renfe proporciona dades), i a pesar de les deficiències en el servei, les estacions del Camp de Tarragona van despatxar:

Tarragona: 2.028.305 bitllets

Reus. 816.870 “

Torredembarra: 612.835 “

Salou: 554.070 “

Sant Vicenç: 329.230 “

Cambrils: 254.770 “

-------------------

4.596.080 bitllets l’any!

Cal recordar que mentre que el corredor Madrid-Saragossa- Lleida va transportar al 2006 a 2.001.571 viatgers, el ferrocarrils convencional a Catalunya (rodalies+regionals) va transportar 140 milions de passatgers.

Per tots aquests motius, la nostra aposta és el transport públic de proximitat, el que fem servir cada dia: els busos urbans i interburbans, el tren de rodalies, i ben aviat el tramcamp. Des del nostre compromís de contribuir al desenvolupament de ciutats i pobles amb qualitat de vida i sostenibles, desenvoluparem des dels governs municipals sistemes de transport públic àgils, eficients i de qualitat.

diumenge, 20 de maig del 2007

...i per acabar la campanya, vine amb nosaltres a una gran festa!!!


Som gent modesta, però podem dir ben alt i fort que el millor que tenim no és el que donem a la gent en campanya. El millor d'ICV és el seu programa i és la seva gent.
I que ICV no depèn de ningú, no tenim ningú al darrere i som independents de qualsevol poder o grup de presió. Tothom pot dir el mateix?

Impressions a meitat de campanya

Estem ja a mitja campanya i val la pena recollir les impressions i percepcions d’aquests 7 dies.

En primer lloc, hem estat moltes hores xerrant a peu de carrer amb els ciutadans i ciutadanes, el Ramon, la Marlen, la M Jesús, la Horte i jo mateix, quan repartim programes, als mercats i mercadets, escoles, etc. La impressió és bona: la gent, en la immensa majoria, ens diu que endavant, que s’ha fet bona feina i aquesta vegada ens donaran suport. Jo he fet moltes campanyes a Cambrils i aquesta tinc unes sensacions especials. Es nota que hem estat al govern i que ho hem fet bé.

Sorprèn el desplegament de mitjans que hem vist en aquesta campanya, no és comparable a cap altra. Amb la sortida de CIU de la Generalitat s’ha accentuat la competència per pobles i ciutats, que abans en els més pobles més petits semblava que es deixés en mans de CIU, que ho tenia tot controlat. Però en el cas de Cambrils, els partits de la dreta s’han llençat a fer grans campanyes, amb grans despeses, quan curiosament tenen una situació ben precària a nivell intern i quan no tenen clara quina és la seva alternativa política. En el cas de la PLIC, la situació és escandalosa: el pressupost de la seva campanya és espectacular: gent a sou des de fa mesos, avionetes que volen, fideuades, musclades,...a dojo, samarretes, cotxes serigrafiats amb colors i anagrama de la PLIC, cartells, banderoles, publicitat, ... D’on surten els diners? És la pregunta que cal fer-se a continuació.

La reflexió que ens fem la gent d’ICV és: com poden garantir la independència de la seva acció de govern uns partits que és pràcticament segur que reben ajuts d’empresaris o de grups immobiliaris?

El debat de la TV Cambrils va marcar la pauta d’aquesta campanya. Els partits d’esquerres vam mantenir la unitat de criteri i de defensa de l’acció de govern, sense fissures. Només ERC es va desmarcar en parlar dels futurs pactes, dient que ho hauria de valorar amb els resultats a la mà. Costa pensar que ERC tingui dubtes veient els candidats i candidates de la dreta així com els seus programes. Costa.

El debat va ser curiós: les dretes de Cambrils sembla que s’avergonyeixin de tenir el discurs de sempre i ara argumenten des de punts de vista d’esquerres. Això ens indica que estan perduts i desorientats i que intenten recuperar espai com sigui. Valoren com a escassa la participació ciutadana, critiquen la “censura” que han patit (sic), critiquen el creixement urbanístic de Cambrils, que l’habitatge protegit és mèrit seu, que hem “malbaratat” els dines públics, ...

En fi, la cerimònia de la confusió, "com que no tinc opcions polítiques reals, anem a confondre a l’opinió pública". Es per això que val la pena respondre a aquestes crítiques.

Cambrils ara creix massa i és per culpa del POUM. Mentida colossal: aquest POMU 21 ha rebaixat el creixement de Cambrils de 200.000 fins a 50-60.000 persones. I ho ha fet amb menys ocupació de sòl i respectant la plana agrícola a sobre de l’autopista. Són ells els desarrollistes, no nosaltres..

La PLIC ens ha volgut donar lliçons de medi ambient amb les plaques i les rieres. Vam aprovar l’ordenança de plaques solars que ell no es van atrevir a aprovar, per por dels promotors quan estava al PP. Pel que fa a l’EDAR de Montbrió han tingut la barra –no hi ha altra paraula- de dir que ICV no havia fet els deures. Fa 20 anys que el tema dura i ha hagut d’arribar ICV per posar-hi remei: a Cambrils i a la Generalitat. El que passa és que les coses quan hi ha voluntat de solució requereixen un procés, demanen temps abans d’aplicar-se. Però és que les obres ja han començat, i per tant la demagògia de la PLIC és molt gran. Hem deixat les rieres netes com mai ho havie estat i amb projectes fets per millorar la de Maspujols i la de Riudecanyes i amb finançament. Xavi Martí no va fer res per impulsar la construcció del passeig de ponent en 4 anys. I se suposa que si ara té solucions provisionals les podia haver aplicat quan governava.

Ens acusen de vendre solars per fer inversions. La veritat és que fa riure: van deixar un ajuntament tan endeutat que o veníem solars (són parcel·les de xalets, res que pogués servir per fer equipaments o escoles) o no fèiem ni obres ni equipaments, ni res de res. Però dels 100 MEUR que s’han invertit, que no pateixin , 30 MEUR han vingut de fora, com els 6 milions d’euros pel nucli antic.

EL sr Martí quan era del PP i el seu govern no van comprar els solars per fer l’hospital sense ingrés, que potser els sabia greu vendre solars per donar solució al primer problema que tenen ara mateix els cambrilencs?

Diu la candidata del PP -una ex-directora d’IES- que no té mèrit que s’hagin fet tantes escoles en aquest mandat, però jo us dic que penseu per un moment en les protestes del pares cada setembre, que -mira per on!- a Cambrils no es donen, quina casualitat, eh? Carme Cros, i també es casualitat que a la delegació d’educació de Tarragona parlin de l’ajuntament de Cambrils com l’ajuntament que més ràpid cedeix els solars i que a més tria els millors solars per fer-hi escoles. En tot cas, molta gen encara recorda un butlletí que va fer la sra. Garrido de CiU anunciant una escola de música nova i una escola en un solar que encara no era de propietat municipal i... les obres encara no han començat.

La candidata del PP ha dit també que els pisos d’habitatge protegit que ara s'han acabat els van fer per ells: sí, perquè els vam pressionar amb una moció que vam presentar ICV-PSC-ERC i que es va aprovar. O sigui, que ho van fer per la pressió de les esquerres

I per últim, la crítica més curiosa: diu la candidata convergent Mercè Dalmau que hi ha poca PARTICIPACIÓ CIUTADANA . Veure per creure. Ells que no van fer res, quan dic res, dic res, ni un trist reglament de participació ciutadana ara utilitzen com a arma electoral que hi ha hagut poca participació. Sra Dalmau, s’ha fet molta participació ciutadana: consells consultius, processos participatius, regidors de barris, centres cívics, defensor de la ciutadania, OMIC, OAC, encara li sembla poc? I hem guanyat premis!!!!

Diu també que ha participat el 0,23% del cens en l’Agenda 21. Jo demano més rigor, perquè la informació es va donar als grups de l’oposició: és una de les poques Agendes 21 del Camp de Tarragona, i en ella ha participat molta més gent que la que ha participat de mitjana a Catalunya en processos similars. Jo li pregunto: se l’ha mirada?.

- debat familiar van participar 1690 persones

- 6 entitats

- En els tallers de prospectiva, 53 p. Però 105 propostes concretes consensuades i 312 suggeriments

- Es va obrir un fòrum virtual, amb diverses aportacions

- Es va constituir una comissió de seguiment: amb 30 p. en cada reunió com a mínim.

- I es va constituir així mateix el consell de medi ambient, que té 70 inscrits.

A mi, em surten 2000 persones sobre un cens aleshores d‘uns 26.000 habitants. Això és quasi un 8% del total de cambrilencs. Em pot dir alguna ciutat que hagi participat més?

Iniciativa-Verds aposta per la participació ciutadana


Iniciativa-Verds ha organitzat aquest diumenge un acte electoral al Parc del Pinaret per donar a conèixer els eixos de la campanya de la formació en quant a participació ciutadana. L’acte ha comptat amb la presència de bona part dels candidats de la formació ecosocialista, encapçalats per l’alcaldable Salvador Matas, que ha rebut el suport de la diputada al Parlament de Catalunya, Dolors Clavell.

Precisament Dolors Clavell ha fet incidència davant l’auditori en la importància d’implicar-se en la vida política i va remarcar que no tots els partits són iguals. Clavell ha posat com a exemple el creixement d’Iniciativa al Parlament a les passades eleccions autonòmiques i també el fet de doblar el número de llistes a les municipals, en les ganes que els ciutadans tenen de que se’ls tracti des d’una política d’esquerres que treballa pels ciutadans i que no està a les ordres d’obscurs interessos immobiliaris i empresarials.

En el seu parlament, Salvador Matas, ha parlat sobre el creixement que ICV pot experimentar a Cambrils on “són la clau per un govern d’esquerres”. Matas ha agraït al PSC que es manifestés per la continuïtat del govern d’esquerres “encara que sense afirmar-ho al 100%” i ha criticat la manca de claredat d’ERC. “Després de 16 anys sense que l’esquerra governi a Cambrils, amb només quatre anys hem vist un govern estable i fort que mereix continuar amb un major pes específic d’ICV”. Matas es va mostrar convençut d’augmentar almenys un regidor a les municipals amb la presència de Marlen Fernández a l’Ajuntament de Cambrils

En el seu parlament, Salvador Matas, va destacar l’impuls a les polítiques de participació que s’han fet en aquests quatre anys, amb els exemples de l’Agenda 21, el pla de barris del nucli antic i la construcció del propi Parc del Pinaret, i ha dit que proposa la creació de consells consultius de barri amb poder de decisió i també l’elaboració dels pressupostos participatius.

En la foto veiem l'alcaldable per ICV, Salvador Matas, Ramon Garcia, núm. 2 i Dolors Clavell, diputada per ICV al Parlament de Catalunya

Els joves d’Iniciativa-Verds reclamen polítiques per afavorir l’emancipació


El col·lectiu de Joves d’Esquerra Verda (JEV), la branca juvenil d’Iniciativa-Verds s’ha volgut sumar també a la campanya per les eleccions municipals amb un acte que va tenir lloc aquest dissabte al vespre al pub l’Espantall de Cambrils que va servir per presentar les polítiques específiques de joventut que s’han fet i les propostes programàtiques d’aquest eix tan important per Iniciativa.

L’acte, que va reunir més d’un centenar de persones –bàsicament joves- va consistir en un concert del grup de pop-rock 37 grados que va satisfer els assistents. En el torn dels parlaments, Davi Liviano, un dels candidats joves de la llista d’ICV va demanar el suport per Iniciativa i va dir que des de l’ajuntament és possible fer polítiques per afavorir els joves, ja sigui amb propostes d’oci, de formació i d’habitatge. Liviano va animar els joves a “votar per una formació com és ICV que treballa decididament per millorar la qualitat de vida al municipi” i va reclamar també “la importància que té la participació” ja que “votant és com es poden canviar les coses, en lloc de quedar-se a casa i només queixar-se.”

Per la seva banda, el candidat a l’alcaldia, Salvador Matas, actual regidor de joventut, va destacar en el seu parlament la tasca que s’ha fet pels joves en aquests quatre anys. “La nostra política ha estat clarament la de fomentar la participació dels joves, ja sigui escollint els grups de les festes o amb la multitud d’actes que s’han fet”. Matas ha posat com a exemple la creació i potenciació de Cambrirock, la creació de l’oci nocturn Viu de Nit, el projecte a punt d’executarse de l’ateneu juvenil amb una sala polivalent per a fer concerts amb capacitat per a 1.000 persones. Per Salvador Matas, un dels punts més importants, és afavorir l’habitatge. “Hem fet possible fa uns dies el lliurament de les primeres claus de vivenda jove de lloguer i ens els pròxims quatre anys farem pisos de venda i de lloguer a preus molt competitius. Això és fer política per a joves des de l’esquerra”. Matas va animar els joves cambrilencs a participar per seguir canviant el municipi.

JOVES EMANCIPATS I LLIURES

1. Pla d’habitatge protegit que contempli els joves com a prioritat.

2. Construcció de l’Ateneu juvenil amb sala de concerts per 800 persones i espais autogestionats pels joves i les seves entitats a Horta de Santa Maria

3. Convertir el CAMBRIROCK en un festival de música jove amb projecció a nivell de Catalunya

4. Incentivar la creació d’una zona lúdica al Pol. Belianes en connexió amb el nucli urbà en transport públic.

5. Creació del Consell de Joves, com a òrgan consultiu amb els joves i les seves entitats.

6. Establiment de subvencions per millorar l’aïllament acústic d’aquells establiments que promoguin actuacions en directe (música, teatre, etc)

7. Desplegar el Pla Local de Joventut de Cambrils


A la foto veiem:

- Alvaro Garcia (Candidat núm. 17 )

-Cristian Casado(coordinador Joves Esquera Verda de Cambrils. No és candidat)

- Dani Liviano ( candidat núm. 14 )
- i Salva Matas, alcaldable per ICV