dimarts, 28 d’agost del 2007

ICV votarà en contra que l’Ajuntament de Cambrils subvencioni la construcció d’un campanar amb 500.000€

ICV de Cambrils votarà en el ple d’avui 28 d’agost en contra de la subvenció de mig milió d’euros que es vol atorgar per la construcció d’un campanar a l’Església de Sant Pere.

Tenint en compte que el pressupost del campanar presentat per l’Arquebisbat de Tarragona és de 581.699,28 €, ICV de Cambrils pensa que la proposta de concedir 500.000€ és absolutament desproporcionada. L’Ajuntament de Cambrils no té prous recursos per fer front a aquesta subvenció, que no respon, per ICV, a cap prioritat municipal.

Des d’ICV estem convençuts que amb aquests diners es podria fer front a les veritables mancances que té Cambrils.

Entenem que la construcció d’esglésies no és en cap cas competència municipal. Tampoc haurien de ser els ajuntaments els principals finançadors d’equipaments religiosos. Ans al contrari, pensem que haurien de ser els propis creients qui aportessin els recursos necesaris. En cas contrari, s’estarien canviant dràsticament les prioritats municipals.

Estem convençuts, així mateix, que la nostra societat és plural des del punt de vista religiós i que el fet de subvencionar construccions religioses, en aquest cas catòliques, és un mal precedent, que vulnera l’esperit laïc i neutral que hauria d’inspirar l’actuació de les administracions públiques.