dissabte, 12 de març del 2011

divendres, 11 de març del 2011

Presentem el projecte de la futura Escola Municipal de Música de Cambrils

Ahir a la tarda vaig tenir el goig de presentar a la Sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils el projecte bàsic de la futura Escola Municipal de Músic de Cambrils. Un acte molt especial i emotiu perquè ha estat una demanda de la comunitat educativa de l'escola des de fa molts anys. Una escola creada el 5 de juny de 1984 sent regidora d'educació la meva companya M. Dolors Medina, aleshores del PSUC. Per mi és un orgull seguir l'aposta al cap dels anys que va fer la M Dolors, que va ser molt valenta. Ara l'escola que ella va fundar porta 26 anys de vida i ja toca pensar en un edifici definitiu. En aquesta feina hem estat la direcció de l'escola, els equips tècnics de l'ajuntament, el Manolo Ortega -anterior cap del DEPAO- i jo mateix. Hem esmerçat moltes hores de feina, de reunions, de visites a escoles similars... però crec que ha valgut la pena. Em sento content per dos motius: per l'emplaçament que tindrà l'escola: al costat del teatre Auditori-PAlau de Congressos. Un emplaçament que dignifica l'escola perquè la situa en un lloc de prestigi. Segon: pel Pla d'Usos que hem preparat. Vol dir quina aposta fèiem pel futur de l'escola. Quantes aules, quants despatxos, distribució, accessos, llocs d'espera de les famílies que acompanyen... Hem dissenyat una escola per 450 alumnes, front els 300 que té ara: un 50% més.
I en darrer terme, l'ubicació prop de l'Auditori permetrà gaudir dels diferents espais del mateix Auditori, que permetrà poder realitzar audicions com venen fent des de fa anys en unes sales de la màxima qualitat.
Ara, la reflexió política, que m'ha vingut llegint comentaris a la notícia: aquesta escola només es farà si hi ha un govern d'esquerres i si ICV és decisiva. Ni CIU ni PP la faran. Ells estan obsessionats amb les retallades, ho estan demostrant cada dia amb el seu discurs catastrofista. La dreta de Cambrils mai ha tingut un projecte de ciutat i mai ha fet equipaments per la gent, això ho ha fet l'esquerra. Pensem que aquesta escola la va impulsar la M Dolors Medina i que el CAP també es va fer en aquella època. L'actual hospital ha hagut d'esperar molts anys. Com l'escola de Música.

dimecres, 9 de març del 2011

Noticies de premsa (Rev. Cambrils)

A donar compliment al programa electoral li diuen "marató per a guanyar vots"?

Avui al fullejar el Diari de Tarragona, m'ha fet riure la manera com s'han fet ressò de la presentació que ahir vam fer d'una nova zona verda recuperada a Cambrils, barri de Vilafortuny, gràcies a la tasca dels nois i noies de la nostra Casa d'Oficis, mòdul de jardineria: "marató per a gunayar vots".
La veritat que quan llegeixes l'article no et sembla tan estrany: simplement a partir del 28 de març els ajuntaments no podran fer inauguracions i per tant en aquest mes allò que vulguin inaugurar, explicar, presentar, difondre... ho han de fer ja.
El que n' m'ha semblat sensacionalista i poc adequat és el títol, més que no pas el contingut. Que Vilaseca, Salou o Torredembarra no facin actes aquests dies pot ser degut a dues raons: o no tenen res per inaugurar o no volen inaugurar. Si pensem que ahir Vilaseca posava anuncis pagats al mateix diari per fer-se ressò d'obres fetes en certs barris del poble, jo m'inclino a pensar que si no fan més actes és perquè senzillament no tenen motiu. La qual cosa, de retruc, ens està indicant molt clarament el que per molts és evident: que el govern d'esquerres de Cambrils durant els darrers 8 anys ha canviat el Cambrils que coneixíem i ens ha deixat de regal un altre Cambrils, amb un bon hospital, escoles de primera com tothom reconeix, una remodelació urbana en molts i molts barris, un Ateneu pels joves que serà capdavanter, un nou Centre de Formació, nombrosos equipaments esportius, ... la llista és molt llarga. I això, reduït per l'impacte de la crisi, que ha ens afectat com a tothom.
Que tenim molt per inaugurar? Doncs no sé si donaran vots o no, però és la nostra obligació, la que vam adquirir en elaborar un Pla de Mandat fa 4 anys i ara ens cal comunicar-ho a la ciutadania, que és la nostra manera de retre comptes d'allò que hem fet. Perquè d'anuncis pagats als diaris no en farem.

Tertúlies de ràdio...



Avui hem tingut tertúlia a Cambrils. CiU i PP han arribat tard (?) i la PLIC directament no ha vingut.
El debat sobre el de sempre: que és clar que s'han fet coses en aquests 4 anys, que faltaria més; però que moltes inversions s'han fet amb finançament de fora de l'Ajuntament de Cambrils; que hi ha obres que encara no s'han acabat com el teatre Auditori; que ara es presenta el projecte de l'Escola de Música però que no sabem quan es farà; que l'Escola de Música va unida al Teatre Auditori...
La veritat és que els arguments de CiU i PP es van repetint darrerament de manera reiterativa: deu ser que com que no n'hi ha d'altres s'han d'explotar més...
El primer que m'agradaria dir és que no tots els governs municipals fan coses: per exemple, el que vam tenir a Cambrils abans del 2003 va oferir un balanç bastant pobre, es deia aleshores que a banda de les rotondes, poca cosa més... Per tant si CiU ja reconeix que s'han fet coses i en el Diari de TGN d'avui dimecres 9 de març s'apunta que Cambrils té programades 19 inauguracions o presentacions en aquest mes de març, deu ser perquè el govern d'esquerres de Cambrils -on ICV hem participat- ha treballat de valent.
Segona: retreure que part de les obres fetes s'han finançat amb diners de la Gencat o de l'Estat em sembla desafortunat: és precisament al contrari, cal felicitar als ajuntaments que són capaços de buscar i d'obtenir finançament extern! Perquè amb això es poden fer més actuacions sense que surti de les butxaques dels cambrilencs i cambrilenques. Cambrils va obtenir fa 4 anys un Pla de Barris (per cert, coordinat per ICV) pel Nucli Antic on la meitat de les actuacions (6 M€) van finançades a càrrec de la Gencat.
Tercer: en què quedem? CiU i PP de Cambrils un dia critiquen les obres segons ells faraòniques que s'han fet en aquests anys de crisi, entre les quals no pot faltar el teatre Auditori. Avui la crítica ha estat per no acabar-les i deixar-les a mig fer. En què quedem? S'han de fer o no s'han de fer? Criticar una cosa i el contrari només demostra falta de rigor i manca d'arguments.
I retreure que ara es presenti el projecte de l'Escola de Música que fa anys que es reclama per part dels pares i mares de l'escola sense dir quan es farà! Cal recordar que el compromís era de fer el projecte i demà es presentarà. Però detecto a més un cert desconeixement de la importància dels projectes d'obres: això vol dir que el proper govern, després del 22 de maig, podrà començar a buscar finançament per a l'escola. Un projecte d'un equipament per la meva experiència costa més temps que no pas la construcció en si: perquè ha calgut cercar l'emplaçament, definir el model d'escola, fer l'anàlisi de les necessitats, etc, etc.
Però si el que vol dir CiU és que ells no seran capaços de tirar-lo endavant, que no pateixi la senyora Dalmau: un govern amb presència d'ICV segur que sabrà com fer-lo realitat. CIU amb les retallades que practica darrerament segur que no sabrà, no voldrà o no podrà.




dimarts, 8 de març del 2011

dilluns, 7 de març del 2011

El grup parlamentari d'ICV-EUiA visita Tarragona


Divendres 4 de març,el grup parlamentari ha fet una visita avui a Tarragona emmarcada en les visites que el grup d’ICV-EUiA al Parlament està fent per tot Catalunya on cadascun dels diputats s'ha trobat amb entitats i ha visitat institucions relacionades amb el seu àmbit d'actuació en l'activitat parlamentària.
En el marc de la visita, Herrera ha posat de relleu "els profunds dèficits" que té el Camp de Tarragona pel que fa a mobilitat i a l'increment de l'atur que està per damunt de la mitjana. Per això Herrera ha posat com a prioritats del grup parlamentari treballar per generar ocupació, millorar la mobilitat en transport públic dins de Tarragona i entre les ciutats del Camp de Tarragona i per la defensa dels serveis públics de la demarcació.
S'han realitzat diverses trobades, entre les quals la trobada amb els comitè d¡empresa del Joan XXIII, o amb la PDF, representants de les Cases d'Oficis del Camp de TGN, amb representants d'entitats ecologistes, o amb AMPAs i direccions d'escoles per a conéixer el perquè del desigual repartiment de l'alumnat a Valls, ...