dimecres, 9 de març del 2011

Tertúlies de ràdio...



Avui hem tingut tertúlia a Cambrils. CiU i PP han arribat tard (?) i la PLIC directament no ha vingut.
El debat sobre el de sempre: que és clar que s'han fet coses en aquests 4 anys, que faltaria més; però que moltes inversions s'han fet amb finançament de fora de l'Ajuntament de Cambrils; que hi ha obres que encara no s'han acabat com el teatre Auditori; que ara es presenta el projecte de l'Escola de Música però que no sabem quan es farà; que l'Escola de Música va unida al Teatre Auditori...
La veritat és que els arguments de CiU i PP es van repetint darrerament de manera reiterativa: deu ser que com que no n'hi ha d'altres s'han d'explotar més...
El primer que m'agradaria dir és que no tots els governs municipals fan coses: per exemple, el que vam tenir a Cambrils abans del 2003 va oferir un balanç bastant pobre, es deia aleshores que a banda de les rotondes, poca cosa més... Per tant si CiU ja reconeix que s'han fet coses i en el Diari de TGN d'avui dimecres 9 de març s'apunta que Cambrils té programades 19 inauguracions o presentacions en aquest mes de març, deu ser perquè el govern d'esquerres de Cambrils -on ICV hem participat- ha treballat de valent.
Segona: retreure que part de les obres fetes s'han finançat amb diners de la Gencat o de l'Estat em sembla desafortunat: és precisament al contrari, cal felicitar als ajuntaments que són capaços de buscar i d'obtenir finançament extern! Perquè amb això es poden fer més actuacions sense que surti de les butxaques dels cambrilencs i cambrilenques. Cambrils va obtenir fa 4 anys un Pla de Barris (per cert, coordinat per ICV) pel Nucli Antic on la meitat de les actuacions (6 M€) van finançades a càrrec de la Gencat.
Tercer: en què quedem? CiU i PP de Cambrils un dia critiquen les obres segons ells faraòniques que s'han fet en aquests anys de crisi, entre les quals no pot faltar el teatre Auditori. Avui la crítica ha estat per no acabar-les i deixar-les a mig fer. En què quedem? S'han de fer o no s'han de fer? Criticar una cosa i el contrari només demostra falta de rigor i manca d'arguments.
I retreure que ara es presenti el projecte de l'Escola de Música que fa anys que es reclama per part dels pares i mares de l'escola sense dir quan es farà! Cal recordar que el compromís era de fer el projecte i demà es presentarà. Però detecto a més un cert desconeixement de la importància dels projectes d'obres: això vol dir que el proper govern, després del 22 de maig, podrà començar a buscar finançament per a l'escola. Un projecte d'un equipament per la meva experiència costa més temps que no pas la construcció en si: perquè ha calgut cercar l'emplaçament, definir el model d'escola, fer l'anàlisi de les necessitats, etc, etc.
Però si el que vol dir CiU és que ells no seran capaços de tirar-lo endavant, que no pateixi la senyora Dalmau: un govern amb presència d'ICV segur que sabrà com fer-lo realitat. CIU amb les retallades que practica darrerament segur que no sabrà, no voldrà o no podrà.