divendres, 11 de març del 2011

Presentem el projecte de la futura Escola Municipal de Música de Cambrils

Ahir a la tarda vaig tenir el goig de presentar a la Sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils el projecte bàsic de la futura Escola Municipal de Músic de Cambrils. Un acte molt especial i emotiu perquè ha estat una demanda de la comunitat educativa de l'escola des de fa molts anys. Una escola creada el 5 de juny de 1984 sent regidora d'educació la meva companya M. Dolors Medina, aleshores del PSUC. Per mi és un orgull seguir l'aposta al cap dels anys que va fer la M Dolors, que va ser molt valenta. Ara l'escola que ella va fundar porta 26 anys de vida i ja toca pensar en un edifici definitiu. En aquesta feina hem estat la direcció de l'escola, els equips tècnics de l'ajuntament, el Manolo Ortega -anterior cap del DEPAO- i jo mateix. Hem esmerçat moltes hores de feina, de reunions, de visites a escoles similars... però crec que ha valgut la pena. Em sento content per dos motius: per l'emplaçament que tindrà l'escola: al costat del teatre Auditori-PAlau de Congressos. Un emplaçament que dignifica l'escola perquè la situa en un lloc de prestigi. Segon: pel Pla d'Usos que hem preparat. Vol dir quina aposta fèiem pel futur de l'escola. Quantes aules, quants despatxos, distribució, accessos, llocs d'espera de les famílies que acompanyen... Hem dissenyat una escola per 450 alumnes, front els 300 que té ara: un 50% més.
I en darrer terme, l'ubicació prop de l'Auditori permetrà gaudir dels diferents espais del mateix Auditori, que permetrà poder realitzar audicions com venen fent des de fa anys en unes sales de la màxima qualitat.
Ara, la reflexió política, que m'ha vingut llegint comentaris a la notícia: aquesta escola només es farà si hi ha un govern d'esquerres i si ICV és decisiva. Ni CIU ni PP la faran. Ells estan obsessionats amb les retallades, ho estan demostrant cada dia amb el seu discurs catastrofista. La dreta de Cambrils mai ha tingut un projecte de ciutat i mai ha fet equipaments per la gent, això ho ha fet l'esquerra. Pensem que aquesta escola la va impulsar la M Dolors Medina i que el CAP també es va fer en aquella època. L'actual hospital ha hagut d'esperar molts anys. Com l'escola de Música.