dissabte, 3 de març del 2007

Dolors Comas, un referent per a la gent d'ICV


Divendres passat, unes 100 persones de totes les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre ens reuníem a les 10 de la nit per a retre un merescut homenatge a la Dolors Comas, que va ser durant dos mandats cap de llista per ICV-La Plataforma a la ciutat de Tarragona i posteriorment diputada al parlament de CAtalunya.
A l'acte hi havia representants de les diferents agrupacions locals d'ICV, però també representants del món universitari, de diverses Associacions de Veíns i Veïnes com la de Camp-Clar, i amics i amigues de la Dolors a títol personal. Acabat el sopar, Jordi Navarro, Magí Sunyer, Manolo Tomàs i LLuís Balart van fer uns parlaments per mostrar l'agraïment per la tasca de la Dolors a la que es va qualificar de "mestra" per part de tots ells: tots i totes hem après molt d'ella.
Crec que és molt important fer aquests actes: en primer lloc, perquè abans que polítics som persones i les persones ens hem de dir que ens apreciem, ens ho hem de dir a la cara.
En segon lloc, perquè és bo que les idees i lluites de la gent d'esquerres i ecologistes s'encarnin en persones concretes, que hi hagi referents clars de less idees per les quals lluitem. En aquest sentit, la Dolors Comas encarna una manera de ser, una manera d'entendre el món, una manera de fer política amb la qual molts i moltes ens sentim identificats. No és nomes la sòlida preparació intel.lectual i acadèmica de la Dolors en la seva faceta d'antropòloga. Es la seva manera de fer política a l'Ajuntament, a l Parlament, plena alora de fermesa i de respecte per les persones. ES la seva manera de conduir les reunions internes d'ICV amb la capacitat d'escoltar a tothom i de fer que tots i totes se sentin representats en allò que es decideix.
Dolors: moltes gràcies per tot all`que ens has aportat al llarg d'aquests anys, alguns d'ells molt durs, i per tot allò que volem seguir compartint amb tu.
No poer casualitat, dilluns 5 de març la tindrema Cambrils a les 20 en una xerrada-debat sobre "Dones, les altres polítiques"