dissabte, 18 de setembre del 2010

Convenció Programàtica d'ICV-EUiA: contra la resignació i per la dignitat d'esquerres!

Avui, hem discutit i aprovat a BCN el programa amb què ICV-EUiA es presentarà am les properes eleccions autonòmiques. Erem molta gent, hi havia ganes de treballar, de mobilitzar a la gent al voltant de dues dates: el 29S, vaga general: han compartit una estona amb nosaltres Joan Carles Gallego, sec gral. de CCO i Camil Ros, d'UGT. Ha estat un veritable míting a favor de la vaga general, que no és com en anteriors vagues només contra un sol sector de la classe treballadora: és un atac contra tots els treballadors /es, ningú se n'escapa: acomiadament més barat, retall dràstic de la capacitat negociadora dels sindicats... El 28 N tenim la segona cita: les eleccions autonòmiques, on ens hi juguem molt. Cal reforçar les forces d'esquerres, que hores d'ara a Catalunya estan representades per ICV-EUiA i pels sindicats.
Molta gent està desil.lusionada per la crisi, o per com ZP ha traït la confiança dels qui el van votar perquè va apel.lar als valors de l'esquerra: a aquesta gent desil.lusionada els hem de convéncer de què cal lluitar per la nostra dignitat i contra la resignació, i que si és així, segur que la vaga general serà  útil per conservar i millorar els nostres drets laborals i que podrem millorar la nostra representació al Parlament en les properes eleccions.

divendres, 17 de setembre del 2010

29S Vaga General: Vaga per la dignitat i contra la resignació

Article publicat a Més Tarragona, 16 de setembre 2010

dijous, 16 de setembre del 2010

Conveni amb el Moviment Laic i Progressista

Davant de la vinguda del Papa a Catalunya el proper novembre, i de tot allò que representa, en especial les darreres polèmiques, com els casos de pederàstia, davant dels quals molta gent hem dit que no veiem bé com han actuat, amagant els culpables (ell segur que en diria "pecadors" però són culpables), i davant de posicionaments com el que ahir feia públic el bisbe de TGN, cridant a la desobediència civil contra la llei de l'avortament; com deia, davant d'això, hi ha gent que fa molts anys que treballa promovent els valors de la laicitat. Una societat complexa com la nostra, una societat composada per gent molt diversa en creences, procedències i maneres de viure, ha de tenir uns valors comuns que no poden ser els de la seva religió. Cadascú pot tenir els seus propis valors religiosos però no estaria bé que volgués imposar-los a la resta de la societat. En canvi, els valors laics: respecte, diversitat, fraternitat, que poden ser compartits per tothom, sí que poden ser una bona base per a bastir una societat democràtica, cohesionada socialment.
Això és el que modestament vam promoure ahir un grup de persones a Cambrils: uns representàvem l'ajuntament de Cambrils i els altres pertanyen a un moviment que des de fa moltíssims anys treballa difonent la laicitat i el progressisme. Agrupen a Catalunya més de 70 entitats i tenen  més de 14.000 adherits. Ara volen implantar-se al Camp de TGN i des de fa 4 anys hem estat col.laborant amb ells. Amb el conveni que vam firmar ahir volem sentar les bases d'un treball en comú més estret i planificat. Crec que és una bona notícia per Cambrils i pel Camp de TGN.