dimarts, 13 d’octubre del 2009

Fusions de caixes: quins ajuts i pera què?


Un altre cop, apareixen els ajuts a les caixes per part de l'estat. Un cop més, sense saber per a què serveix deixar 1.500 milions d'euros (249.000.000.000 pts) per la fusió de 3 caixes, sense que sapiguem en quines condicions es donarà la fusió ni quin cost tindrà la fusió en termes d'ocupació. Molts diners (un 2% dels actius de les 3 caixes, segur que a molts ajuntaments que tenen veritables problemes de finançament, els ajudaria molt) per a una finalitat més que dubtosa. A aquest pas, tindrem el sistema bancari més sanejat del món però, no obstant, serà incapaç de donar préstecs a aquells que li ho demanen. Paradoxes de la vida!
Vull dir també que m'han sorprès els comentaris de destacats convergents que, tot i donar suport a la fusió mitjançant el seu vot com a consellers, després, públicament, es queixen de com s'ha fet, destacant el fet de què el Camp de TGN perdrà un dels pocs actius que tenia. De CiU ja ens sorprenen poques coses: en aquest cas, uns han estat a favor clarament, altres totalment en contra i d'altres han fet la puta i la ramoneta. Felicitats, CIU: condueixes els destins de la Diputació des de sempre, però no tens clar on vas...
Per últim: Caixa Tarragona era un actiu del territori? Sí? On dedicava esforços i recursos?

L'Arga Sentís, la nostra candidata a Tarragona!


Han pasat ja dos anys des de les darreres eleccions municipals i en aquests dos anys la gent d'ICV de Tarragona ha fet el que tocava: digerir uns resultats inesperats que ens deixaven a un pas d'aconseguir representació a l'ajuntament de TGN, i posar-se a treballar. primer tocava fer un treball intern, de diagnsi i preparació,de muntar una estructura potent de partit.
Aquesta darrera setmana, s'ha fet un altre pas: obrir un procés de primàries per a escollir un/una candidat/a que encapçalés el treball més polític, portes enfora. L'Arga Sentís ha estat l'única candidata i sembla que no és per casualitat, perquè l'han votada el 60% dels adherits i amics d'ICV de TGN i d'entre aquests el 100% ho ha fet per ella. Alguns diran que és normal, era l'única candidata. Jo penso que no, que justament perquè se sabia que sortiria ella, algú podria sentir-se temptat a no votar-la. Jo penso que ha estat perquè és una persona que sap escoltar, que sap dialogar, i que sap convéncer. i estic convençut que per aquestes tres raons l'Arga se'n sortirà i ICV i més enllà la gent de la coalició i la gent d'esquerres la faran jugar un paper decisiu en el futur ajuntament -ja no falta tant, ja ha començat el compte enrere. Molta sort, Arga i tota la gent de TGN: segur que feu bona feina i TGN podrà fer el canvi que tocava amb la sortida del poder de CiU i que amb Ballesteros s'ha quedat a mig camí. En són un bon exemple l'anunci de retirada del projecte "desarrollista" i insostenible de la Platja Llarga: gràcies a la bona feina de la gent de la Plataforma però també d'ICV -i aquí l'Arga ha tingut un paper molt destacat- s'ha aconseguit la retirada del projecte. No ha estat Ballesteros qui ha portat el canvi: ha estat molta gent -entre ells ICV, l'Arga, El Raül Romeva, el Joan Herrera- qui han aconseguit un èxit important per Tarragona.