dissabte, 10 de novembre del 2007

Resposta de Ramón García Mateos a la carta de Loli García

Uno no deja de admirarse. Va a hacer cuatro años que esta señora fue cesada como directora de la Escola d’Adults Rosa dels Vents —no olvidemos que la dirección de la escuela es un cargo de confianza del ayuntamiento— porque la concejalía de educación, que yo dirigía, quería dar un cambio de orientación al centro; de baja por enfermedad estaba entonces y de baja sigue hoy, casi cuatro años después, de lo contrario podría haber seguido desempeñando sus labores docentes. Uno no deja de admirarse. Ahora nos sale con esta carta, enviada masivamente a todos los medios de comunicación provinciales, que en esencia dice lo mismo —salvo las alusiones a los profesores que han dejado la escuela, quienes, por cierto, se fueron para preparar oposiciones o trabajar en la red general de la enseñanza pública— que la que publicó La Crida pocas semanas después de su salida de la dirección, entonces firmada por su hija. Uno no deja de admirarse. Resulta que el envío de esta carta, sí, la de doña Loli, ha salido desde el ordenador del incompleto Oscar Ramírez —uno tiene la suerte de tener amigos hasta en el infierno, también en las redacciones de los periódicos—, ya saben el marido de doña Mar Roca, concejala de la PLIC, y jefe de campaña de la llamada Plataforma Independiente. Saquen ustedes conclusiones: la susodicha misiva la envía la PLIC. ¿Qué pretenden? Muy fácil, crear confusión, asperjar las heces de su maledicencia, llenarlo todo de mierda. Ya conocemos donde guardan la ética los consejeros del Sr. Martí. Porque si de verdad quisieran apoyar a quien fue tratada “tan injustamente”, tienen muchos caminos para hacerlo, desde la vía administrativa hasta la penal, y aquí me tienen a mí, el “intolerante” responsable de todas las decisiones tomadas en el pasado mandato respecto a la Escola d’Adults.
Imagino que no es necesario añadir que el contenido de la carta, tal y como se plantea, es una gran mentira, ni tampoco volver a repetir que lo que se pretende es intoxicar y desprestigiar a Iniciativa con grandes bulos —¿alguien se acuerda del olvidado caso, manipulado por la PLIC y nunca resuelto, de la misteriosa Lola de Vilafortuny, en la pasada campaña electoral?— y, consecuentemente, debilitar el gobierno municipal, a ver por dónde pueden sacar tajada.
Si a alguien de verdad le interesa, podemos hablar de las razones pedagógicas que motivaron el cambio de orientación de la Escola d’Adults y de los criterios seguidos para ello. Se hizo bien. Y la prueba evidente es que, hoy, el centro funciona, ofrece los ciudadanos muchas más opciones y tiene más alumnos que nunca. Y me siento orgulloso porque, como del cese de la señora exdirectora, también de ello soy responsable.
Ramón García Mateos | 1/11/2007 - 2:15

EMBRUTA QUE ALGUNA COSA QUEDA


Aquesta i no altra és l'autèntica estratègia de la PLIC.

Aquest partit suposadament independent ha tornat a protagonitzar una altre intent d’erosionar les institucions de Cambrils. Si fa uns mesos va ser la problemàtica de les matriculacions a l’ensenyament públic –en què tothom, fins i tot el mateix Síndic de Greuges els va dir que no tenien raó i que l’Ajuntament havia actuat correctament- ara li ha tocat rebre a l’Escola d’Adults.

Sabem que estan en aquest tema des d’abans de les eleccions del maig. Diferents persones, vinculades totes elles a la PLIC, així ens ho han confirmat.

Per això des de la PLIC s’ha muntat tot un calendari d’actuacions: una carta enviada a través de la intranet de l’Ajuntament, una pregunta al Ple al cap de 15 dies, una segona carta als mitjans de comunicació, una altra pregunta al ple i finalment allò per la qual cosa han treballat tant de temps: una roda de premsa d’ex-professors de l’Escola d’Adults que suposadament havia de fer tremolar el món.

Ex-professors tot sigui dit amb evidents relacions polítiques: García de la Chica ha anat a llistes de l’ACI, J. M. Font assisteix regularment a les reunions de la PLIC...

I una roda de premsa convocada aparentment per ells... però amb un detall en el que no s’hi va pensar: el document enviat demostra que la persona que el va redactar és la mateixa que envia les notes de premsa de la PLIC: l’inefable Oscar Ramírez, marit de la regidora Mar Roca, una parella que deu ser la que manté actius més blocs de Catalunya. I el mateix que redacta en el seu ordinador la carta de la Loli García de la Chica... quines casualitats, no?

El cas és que aquests senyors i senyores van donar a la premsa cinc folis amb un seguit d’inexactituds, o de mitges veritats o de mentides pures i dures. Uns folis que suposadament havien de demostrar el “mobbing” que se’ls havia fet des de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament. La veritat és que dir que has agafat baixes per depressió, a banda que en alguns casos és manifestament fals, no demostra res. Quan entregues el paper de la baixa a l’ajuntament hi diu “baixa mèdica” i ho firma un metge. L’ajuntament no sap la causa. O sigui que poden dir missa perquè si era per depressió o per frau només ho saben ells.

Però el més sorprenent és que si tan greu és perquè no van anar a magistratura o als tribunals? Perquè la senyora GArcía de la Chica espera 4 anys!!! Perquè fan una roda de premsa i punt? Perquè han dit que no aniran als tribunals? Que potser falten proves? Que potser és una invenció amb ànim de fer mal i prou? Que potser tot és una campanya orquestada per la PLIC?

I perquè ho fa la PLIC? Potser perquè el sr. Martí vol ser alcalde a qualsevol preu? Perquè es pensaven que treient 4 regidors governarien? Potser perquè van demanar molts favors monetaris per fer la seva campanya electoral (perquè ja van dir que diners no n’havien gastat) i ara han de tornar els favors amb altres favors? O canviar el Pla d’Urbanisme?

Perquè tenen tants nervis, perquè tanta ràbia? Tant negre s’ho veuen? Tanta ràbia els fa que governin les esquerres a Cambrils? Veuen el govern molt unit? Veuen que no se’n surten amb la seva estratègia de desgast cap a ICV?

Es molt penós que a Cambrils tinguem un partit com la PLIC. Que s’ha proposat traslladar a Cambrils l’estratègia del PP: l’estratègia de la tensió, de la degradació de la vida política, sense tenir escrúpols de carregar contra allò que ens ha costat tants anys aconseguir. Que ha estat finançat per no sabem qui (no ho van explicar) per aconseguir no sabem què. Amb persones dedicades nit i dia a dissenyar i executar estratègies del “ensucia que algo queda”

ICV farà de la lluita contra aquestes campanyes brutes un eix central de la seva activitat política a partir d’ara. I la querella que presentarà l’ajuntament per defensar el seu bon nom i el dels seus treballadors i treballadores serà el primer pas.