dimecres, 18 d’abril del 2007

S'enceta una campanya per sensibilitzar la població sobre els excrements de gossos


Salvador Matas, regidor de Medi Ambient, ha presentat la segona campanya sobre animals de companyia en aquest mandat. La primera va realitzar-se ara fa dos anys per informar de l'actualització de l'Ordenança d'Animals de companyia i per actualitzar els cens d'animals.
Ara es tracta de conscienciar sobre la importància de recolir els excrements dels animals per part dels seus posseïdors. Són molt nombroses les queixes de ciutadans sobre la brutícia als carrers o a zones verdes que poden arribar a dissuadir del seu ús recreatiu degut a la impossibilitat de caminar entre els excrements.
LA campanya anirà adreçada a donar informació a la població en general, que ha de conéixer la normativa actual sobre la tinença d'animals i les obligacions dels propietaris; als professionals dels comerços dedicats als animals, que rebran el suport de l'ajuntament en la seva tasca i als propietaris de gossos als quals s'informarà per part d'uns educadors al llarg dels propers 30 dies sobre les seves obligacions, aclarint dubtes i se'ls obsequiarà amb un regal: un moneder on posar bosses que es penja de la corretja i que es podran utilitzar quan es tregui el gos a passejar per tal de recollir els excrements