dimarts, 28 d’abril del 2009

30 anys d'ajuntaments democràtics


30 anys fent miracles!

Tocava fer un acte al Camp de TGN explicant com veiem des d'ICV i la coalició aquests 30 anys d'Ajuntaments democràtics.
L'hem fet avui a la Cooperativa Obrera de TGN i crec que ha estat un acte senzill però útil en què hem fet un balanç del què han suposat aquests 30 anys, hem marcat quines són les fites pel proper període i en especial hem fet un públic homenatge als homes i dones que amb el seu esforç han fet possible allò que el "Teje" ha qualificat com la més gran transformació a nivell de pobles i ciutats d'Europa en 25 anys.
Han parlat el Pepe Ibáñez, cap de llista a Reus al 1979, que ha explicat aspectes concrets del que varen trobar quan van arribar al govern de la ciutat.
Jordi Navarro ha exposat com van recuperar la presència a l'Ajuntament de Tarragona el 1995, amb la Dolors Comas, agrupant la gent de la Plataforma sota una mateixa candidatura, i quines van ser les seves prioritats i maneres de fer política.
Finalment no ha pogut assistr a l'acte l'Alba Benedicto, regidora a Tivissa, i en el seu lloc Carlos Cartiel regidor d'ICV a Montroig-Miami ha fet un repàs de la realitat d'una localitat costanera on el canvi ha tardat en arribar.
Finalment el Teje ens ha explicat detalls dels primers anys a l'Ajuntament del Prat de Llobregat, i ha explicat quines prioritats i línies de treball ens hem de marcar els propers anys: dotar de més competències els ajuntaments que ho demanin, la importància del poders locals per a fer front als reptes de la inclusió social, la necessitat de fer un discur de l'austeritat en la gestió política i la vida de la gent, la necessitat d'impuylsa els valors, i de fer molta pedagogia sobre allò qeICV vol fer als ajuntaments.
Un acte senzill però emotiu i que ens dóna perspectiva d'on som i capa on anem.