dimarts, 9 de juny del 2009

Valoració positiva del resultat de les eleccions per ICV-EUiA

Des d'ICV-EUiA estem satisfets pel resultat que la coalició ha obtingut en l'Estat i a Catalunya i que ens ha permès renovar la presència de Raul Romeva en el Parlament Europeu per 5 anys més.


Malgrat la forta abstenció -sobre la qual cal obrir una profunda reflexió per canviar el que fins ara entenem per política- i malgrat la fortísima bipolarització, som la formació del tripartit català que menys ha baixat (1 punt) i continuarem tenint veu pròpia en el Parlament Europeu, on, per cert, tindrem molts més socis verds que fins ara.


Davant de la fragilitat de la socialdemocràcia europea, cal construir un espai a escala europea d'esquerres i ecologista per detenir l'ofensiva conservadora i neoliberal, especialment en aquests temps de crisi, per defensar solucions d'esquerres que no facin recaure el cost de la crisi sobre els de sempre: els que menys tenen.


Raul Romeva ha realitzat una gran tasca en quantitat i en qualitat i els resultats li han reconegut la feina feta.


Des de d'ICV-EuiA del Camp ens sentim satisfets perquè continuarem sent la veu de l'esquerra política i social de Tarragona, i portarem les lluites per la millora dels drets socials i per un desenvolupament sostenible a Europa, tal com hem vingut fent.

A Catalunya, la suma de vots d'ICV-EUiA, PSC i ERC supera el 50% (51,16% exactament) en les eleccions europees, per tant hi continua havent una majoria d'esquerres a Catalunya, diguin el que diguin aquells que neguen l'evidència.
Hem d'alertar, però, del cost que pot suposar no tancar un acord de finançament i d'un possible retall de l'Estatut.

L'ascens de l'extrema dreta posa de manifest més que mai la necessitat d'una formació com ICV-EUiA a l'hora d'influir per detenir determinades iniciatives com la de les 65 hores que ara poden tornar a posar-se a debat.


Finalment, agrair als i les votants el seu suport: no els defraudarem.