dimecres, 9 de març del 2011

A donar compliment al programa electoral li diuen "marató per a guanyar vots"?

Avui al fullejar el Diari de Tarragona, m'ha fet riure la manera com s'han fet ressò de la presentació que ahir vam fer d'una nova zona verda recuperada a Cambrils, barri de Vilafortuny, gràcies a la tasca dels nois i noies de la nostra Casa d'Oficis, mòdul de jardineria: "marató per a gunayar vots".
La veritat que quan llegeixes l'article no et sembla tan estrany: simplement a partir del 28 de març els ajuntaments no podran fer inauguracions i per tant en aquest mes allò que vulguin inaugurar, explicar, presentar, difondre... ho han de fer ja.
El que n' m'ha semblat sensacionalista i poc adequat és el títol, més que no pas el contingut. Que Vilaseca, Salou o Torredembarra no facin actes aquests dies pot ser degut a dues raons: o no tenen res per inaugurar o no volen inaugurar. Si pensem que ahir Vilaseca posava anuncis pagats al mateix diari per fer-se ressò d'obres fetes en certs barris del poble, jo m'inclino a pensar que si no fan més actes és perquè senzillament no tenen motiu. La qual cosa, de retruc, ens està indicant molt clarament el que per molts és evident: que el govern d'esquerres de Cambrils durant els darrers 8 anys ha canviat el Cambrils que coneixíem i ens ha deixat de regal un altre Cambrils, amb un bon hospital, escoles de primera com tothom reconeix, una remodelació urbana en molts i molts barris, un Ateneu pels joves que serà capdavanter, un nou Centre de Formació, nombrosos equipaments esportius, ... la llista és molt llarga. I això, reduït per l'impacte de la crisi, que ha ens afectat com a tothom.
Que tenim molt per inaugurar? Doncs no sé si donaran vots o no, però és la nostra obligació, la que vam adquirir en elaborar un Pla de Mandat fa 4 anys i ara ens cal comunicar-ho a la ciutadania, que és la nostra manera de retre comptes d'allò que hem fet. Perquè d'anuncis pagats als diaris no en farem.