diumenge, 20 de maig de 2007

Els joves d’Iniciativa-Verds reclamen polítiques per afavorir l’emancipació


El col·lectiu de Joves d’Esquerra Verda (JEV), la branca juvenil d’Iniciativa-Verds s’ha volgut sumar també a la campanya per les eleccions municipals amb un acte que va tenir lloc aquest dissabte al vespre al pub l’Espantall de Cambrils que va servir per presentar les polítiques específiques de joventut que s’han fet i les propostes programàtiques d’aquest eix tan important per Iniciativa.

L’acte, que va reunir més d’un centenar de persones –bàsicament joves- va consistir en un concert del grup de pop-rock 37 grados que va satisfer els assistents. En el torn dels parlaments, Davi Liviano, un dels candidats joves de la llista d’ICV va demanar el suport per Iniciativa i va dir que des de l’ajuntament és possible fer polítiques per afavorir els joves, ja sigui amb propostes d’oci, de formació i d’habitatge. Liviano va animar els joves a “votar per una formació com és ICV que treballa decididament per millorar la qualitat de vida al municipi” i va reclamar també “la importància que té la participació” ja que “votant és com es poden canviar les coses, en lloc de quedar-se a casa i només queixar-se.”

Per la seva banda, el candidat a l’alcaldia, Salvador Matas, actual regidor de joventut, va destacar en el seu parlament la tasca que s’ha fet pels joves en aquests quatre anys. “La nostra política ha estat clarament la de fomentar la participació dels joves, ja sigui escollint els grups de les festes o amb la multitud d’actes que s’han fet”. Matas ha posat com a exemple la creació i potenciació de Cambrirock, la creació de l’oci nocturn Viu de Nit, el projecte a punt d’executarse de l’ateneu juvenil amb una sala polivalent per a fer concerts amb capacitat per a 1.000 persones. Per Salvador Matas, un dels punts més importants, és afavorir l’habitatge. “Hem fet possible fa uns dies el lliurament de les primeres claus de vivenda jove de lloguer i ens els pròxims quatre anys farem pisos de venda i de lloguer a preus molt competitius. Això és fer política per a joves des de l’esquerra”. Matas va animar els joves cambrilencs a participar per seguir canviant el municipi.

JOVES EMANCIPATS I LLIURES

1. Pla d’habitatge protegit que contempli els joves com a prioritat.

2. Construcció de l’Ateneu juvenil amb sala de concerts per 800 persones i espais autogestionats pels joves i les seves entitats a Horta de Santa Maria

3. Convertir el CAMBRIROCK en un festival de música jove amb projecció a nivell de Catalunya

4. Incentivar la creació d’una zona lúdica al Pol. Belianes en connexió amb el nucli urbà en transport públic.

5. Creació del Consell de Joves, com a òrgan consultiu amb els joves i les seves entitats.

6. Establiment de subvencions per millorar l’aïllament acústic d’aquells establiments que promoguin actuacions en directe (música, teatre, etc)

7. Desplegar el Pla Local de Joventut de Cambrils


A la foto veiem:

- Alvaro Garcia (Candidat núm. 17 )

-Cristian Casado(coordinador Joves Esquera Verda de Cambrils. No és candidat)

- Dani Liviano ( candidat núm. 14 )
- i Salva Matas, alcaldable per ICV