dijous, 17 de desembre del 2009

ICV presenta una moció en suport a Aminetou Haidar


El grup Municipal d'ICv a l'ajuntament de Cambrils ha presentat una moció en suport de l'activista sahrauí pels drets humans actualment en vaga de fam. Esperem afegir-nos a l corrent solidari en defensa de lluita d'aquesta dona i dels drets del poble sahrauí.
La moció diu el següent:

Primer. Expressar la nostra solidaritat cap a l’activista sahraruí i per les set persones detingudes a Casablanca (Marroc), i exigir el Govern d'Espanya que garanteixi, la tornada segura i sense condicions d'Aminetu Haidar a la ciutat d'El Aaiún en territori sahrauí i d'acord amb la documentació de què és titular i a què té dret, respectant els pactes internacionals de drets civils i polítics.

Segon. Demanar l’alliberament de les 7 persones detingudes i el cessament de la repressió envers els defensors i les defensores dels drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental.

Tercer. Sumar-nos a la condemna de la comunitat internacional per l’actuació del govern del Marroc, que suposa una clara vulneració dels drets humans i el dret humanitari.

Quart. Sol•licitar al govern de l’Estat que cridi a consultes l’ambaixador d’Espanya al Marroc com a protesta per la vulneració de dret internacional humanitari i els drets humans per part d’aquest país.

Cinquè. Reclamar al govern de l’Estat que mentre Aminetu Haidar estigui en territori de l'Estat espanyol adopti les mesures adequades per a donar un tracte de respecte absolut a la dignitat i la seguretat de l'activista sahrauí.

Sisè. Demanar al govern de l’Estat i a la UE que el respecte als drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental formi part de la relació diplomàtica de l’Estat espanyol i de la UE amb el Marroc.

Setè. Mostrar el nostre rebuig a l’escalada de repressió que pateix el poble sahrauí en els territoris ocupats del Sàhara Occidental