dilluns, 4 de maig del 2009

Polèmica per la proposta d'ICV de reprobar les declaracions del Papa sobre el preservatiu a l'Àfrica

Realment sorprén la polèmica que ha aixecat la PNL d'ICV presentada al Congrés de Diputats on es proposa reprobar les declaracions del Papa sobre l'ús del preservatiu en la lluita contra el SIDA a l'Àfrica. En un recent viatge a l'Àfrica, el Papa va dir que el preservatiu no protegeix de la Sida.
Tant des de la jerarquia catòlica, com des dels mitjans de comunicació afins s'ha carregat amb extrema duresa contra ICV per haver presentat una proposta que diu el mateix que una altra votada per majoria en el Parlament belga (veure aquí retall de premsa).Tothom la va votar menys l'extrema dreta. Recordem que Bèlgica té un primer ministre catòlic.
El que allí ha estat assumit per tothom, aquí, ha desencadenat un acarnissament contra ICV, partit que tatxxen de grupuscle, que no respecta la llibertat religiosa.
Aquest fet ens dóna la mesura d'allò que l'altre dia comentàvem quan es va constituir el Moviment Laïc i Progressista a TGN, l'enorme pes que encara té l'església a Espanya, els reflexos autoritaris, el caràcter reaccionari dels seus dirigents, que tant contrasta amb la realitat dels cristians de base, que no comparteixen la línia oficial, i amb la realitat d'una societat cada cop més aliena a la religió, que, malgrat tot, encara té un gran pes social.
Esperem que moltes veus facin costat al Joan Herrera i que la proposta sigui aprovada a les Corts, com ho ha estat a Bèlgica.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Salvador,
Reprodueixo el comentari que he fet arribar a un dels mitjans de comunicació comarcal sobre aquest tema. Salut!
"No deixa de tenir certa gràcia –si es pot dir així- que l’any en que celebrem els 150 aniversari de L’orígen de les espècies de Darwin, l’actual Papa s’hagi embarcat en una creuada del tot acientífica. Per no dir que completament immoral sobre l’ús del preservatiu. Les seves paraules no aporten res a la lluita contra el SIDA i posen en perill polítiques sanitàries comprovades i realistes.
Les persones amb un mínim sentit comú veiem que les declaracions de Ratzinger s'aparten radicalment del que defensa la comunitat científica internacional i són una mostra de gran irresponsabilitat. Sobretot si s’esbomben a l’Àfrica, un continent on alguns països superen el 20% de població amb aquesta malaltia.
Durant el període 2008-10 l’Estat espanyol ha contribuït amb 600 milions de dòlars al Fons Mundial contra la SIDA i ha finançat amb més de 17 milions d’euros projectes de diferents ONG contra l’esmentada malaltia. No és, doncs, de sentit comú rebutjar unes paraules (a més de falses) que atempten contra la tasca que està realitzant l’Estat espanyol? Per què aquest rebombori mediàtic? A què es deu la reacció furibunda de la Conferència Episcopal?
No ens cansarem mai d’insistir, malgrat sigui qui sigui que diu el contrari, que l’ús de preservatiu evita la transmisió de malalties sexuals. "

Pilar Pérez és regidora d’ICV Reus