diumenge, 8 de novembre del 2009

A peu de Carrer... i contra la corrupció


Ahir la gent municipalista d'ICV i de la coalició vam anar a Figures, travessant Catalunya quasi d'un extrem a l'altra. Però va valdre la pena. En primer lloc per a retrobar els i les companyes de la coalició. També, per aprendre de les riques i variades experiències dels grups municipals d tot el territori, que demostren que, malgrat ser numèricament petits, hi ha molta neurona innovadora pensant en millorar la vida de la gent dels nostres pobles i ciutats.
Vam tenir una magnífica conferènci del Ricard Gomà, que ans va explicar que encara tenim molta exclusió social, desigualtats i pobresa, agravades per la crisi, i que hem d'estar atents alscanvis socials que s'estan produint per a plantejar propostes alternatives.
La crisi i la corrupcó van ser els eixos del discurs del Joan Herrera:"la solidaritat front la cobdícia, el treball front el diner fàcil, ens rebelem davant aquells que volen que tot segueixi igual, a Itàlia es van resignar i han entrat aquells que fan corrupció amb el poder".
Va comentar com fa quatre anys NINGU va donar suport a les nostres propostes contra la corrupció i ara cal regeneració sí pero també el control dels corruptors.
Finalment es van fer tallers (que podem consultar al web A PEU DE CARRER ) i on des del Camp de Tarragona es van presentar tres experiències: dues des de l'oposició (l'Alba Benedicto de Tivissa i el Toni Martínez des de Cunit) i una des del govern: jo mateix vaig presentar l'experiència del Projecte Educatiu de Ciutat de Cambrils que estem impulsant des de fa 3 anys. (El podeu consultar aquí)