dijous, 12 de novembre del 2009

Consultes a la ciutadania


Fa uns dies vam realitzar Ple de l'Ajuntament de Cambrils i es va sotmetre a votació una moció d'ERC on es demana que l'ajuntament doni suport a entitats que plantegin una consulta a la ciutadania per la independència.
El primer que se m'ocurreix és perquè la consulta ha de ser per la independència. No hauria d'incloure altres possibilitats? Dret a l'autodeterminació, federalisme, etc.
En segon lloc, aquesta moció ve rebotada per la consulta que es va fer a Arenys de Munt. Es positiu que es vulgui rendabilitzar un moviment social en favor d'unes sigles de partit com ERC? S'hagués estat d'acord en què ICV, per exemple, hagués capitalitzat les consultes realitzades en el seu moment fa uns anys a favor de l'abolició del deute extern? Personalment, n' m'agrada que des dels partits es vulgui capitalitzar la feina d'uns moviments socials que el que volen és promoure unes idees -en aquest cas, la independència.
D'altra banda, aquestes mocions d'ERC, no venen a ser una resposta davant el creixent nombre de moviments o partits que es reclamen independentistes? No serà que ERC té por de perdre aquesta bandera?
En tot cas, el que el grup muinicipal d'ICV a Cambrils va fer és abstenir-se, i dir ben clarament que ICV donarà suport a grups o entitats que plantegin fer la consulta. Com ICV ha fet a Girona, Sant Cugat, etc.
Plenament coherents amb la nostra defensa de la participació ciutadana, (que sigui dit de pas, a Cambrils ha estat la nostra lluita política dels darrers anys, i no creiem que cap altre partit hagi impulsat tantes mesures concretes de participació com ICV) defensarem de manera radical el dret a organitzar consultes sobre allò que es cregui convenient.
El que no farem és recolzar mocions d'ERC que serveixin per a què s'apuntin medalles.
El que sí que farem és ser coherents i donar suport a les entitats que vulguin fer consultes, per tal que l'ajuntament de Cambrils els presti el suport que necessitin: sales de reunió, espais, etc.
I un últim comentari: l'aprovació de la moció no va dependre del vot d'ICV (millor dit, de l'anbstenció). En cas d'empat al Ple, l'alcalde té vot de qualitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja, verjetno zato je